22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Belediyeden 2007 değerlendirmesi

Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, 2007 yılında yaptıkları çalışmaları değerlendirerek, programa alınan bütün işlerin bitirildiğini ve 2008 yılında daha fazla çalışıp çok iş yapacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, makamında düzenlediği toplantı ile 2007 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Başkan Ketenalp, bu yıl içinde 13 bin metrekare kaldırım, 32 bin metrekare de yol çalışması yaptıklarını söyledi. Geçmiş yıllarda yapılan asfalt yerine yollarda kilitli taş çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Ketenalp, asfaltın ağır kış şartlarına dayanmadığını ve ağır bir külfet oluşturduğunu belirtti. Başkan Hacı Ketenalp, şehir içindeki yolların büyük çoğunluğunda kilitli taş, kaldırımların da bazalt taşları ile döşendiğini belirterek, "13 bin metrekare kaldırım çalışmalarımız oldu. Bu kaldırımlarımızın hepsini bazalt taşları döşedik. Kaldırım çalışmalarımız şehrimize ayrı renk ve güzellik kattı. Genç, Kültür ve İnönü caddelerinde 35 bin metrekarelik kilitli taş çalışmamız oldu. Önümüzdeki yıl şehrin tüm mahallerinde bulunan yol ve kaldırımlarında bazalt taşı ve kilitli taş çalışmamız devam edecektir" dedi.
2007 yılı içerisinde şehrin bir çok noktasına aile ve çocuk parkları ile çay bahçelerinin yapıldığını dile getiren Başkan Ketenalp, bu alandaki çalışmaların tamamının belediye işçileri tarafından yapıldığını söyledi.

Ketenalp, çalışmalarında başarılı olduklarını belirterek, "Aydınsu Mahallesi'ndeki Gazi İlköğretim Okuluna giden yolu imara uygun olarak 2 kilometre genişletip stabilizesini yaptık. Mevcut olan tek silindirimizin arızalanması sonucu asfaltını bu yıl bitiremedik. İnşallah önümüzdeki sezon ilk işimiz bu yolumuza tamamlamak olacaktır" şeklinde konuştu.

2008 yılında yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi veren Ketenalp, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önceliği bu yıl gibi yine araç ve insan trafiğinin yoğun olduğu yerlerde kilitli taş ve bazalt taşı çalışmalarına vereceğiz. Bu yıl yaptığımız çalışmaları 2008 yılında iki katına çıkaracağız. Şehrin tüm kanalizasyonunu ihale edilip yeniden yaparak, katı atık ile evsel arıtma tesislerini kurucağız. Avrupa Birliği'nden (AB) alınan hibe kredi ile konut yapma çalışması başlatacağız. Bu proje kapsamında 15 bin konut yapılacaktır. Bingöl-Erzurum karayolu ve Genç ilçesi yolu üzerindeki alanlarda çalışmalarımız sürüyor. Yer tespitinin ardından bu konutlarımızın temelini 2008 yılının temmuz veya ağustos aylarında atılacağını söyleyebilirim."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 13:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?