3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Ali Dibo'ya kardeş geldi

Bingöl, "Kardeşi Dibo" davası ile sarsılıyor. AKP Bingöl Milletvekili Mahfuz Güler’in, Bingöl İş Kurumu Müdürü olan kardeşi Mehmet Fesih Güler hakkında, rüşvet suçlamasıyla dava açıldı.

Güler’in, özürlüler kontenjanından kendisine iş bulması için başvuran özürlü Hidayet Becerikli’den, iş bulma vaadiyle 2 milyar lira rüşvet istediği öne sürüldü. Özürlü vatandaş, Güler’in "resmi masraflar için gerekli" olduğu gerekçesiyle 2 milyar lira aldığını iddia etti. 

Hidayet Becerikli, parayı Mehmet Fesih Güler’in Ziraat Bankası’ndaki hesabına iki kere de yatırdığını bildirdi. Becerikli kendisine iş bulunmadığını belirterek, suç duyurusunda bulundu. 

Soruşturmayı başlatan Bingöl Cumhuriyet Savcısı, dava dilekçesinde, şöyle dedi: "Ağabeyinin milletvekili, kendisinin müdür olması, Bingöl’de önde gelen ailelerden sayılması nedeniyle şüphelinin hal ve hareketleri diğer vatandaşlara göre çok daha fazla dikkat çekecektir. 

Şüphelinin delilleri yok edebileceği, gizleyebileceği, tanık ve mağdurlar üzerinde baskı yapılması sözkonusu olabileceği gerekçesiyle tutuklanması gerekir." Güler’in tutuksuz yargılanmasına karar verildi ve henüz görevden el çektirilmedi. 

Mahkeme, Güler’in avukatı AKP eski İl Başkanı Maruf Okuyan’ın hazırlık dosyasını inceleme talebini "Sanık avukatının AKP il eski başkanı olması, ağabeyinin AKP milletvekili olması nedeniyle etkili insanları devreye sokarak, henüz dinlenmemiş tanıkların ifadeleri üzerinde baskı kurabilir" diye reddetti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 02:57:46
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 11:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A. Rahim incedursun IP: 83.86.50.xxx Tarih : 18.05.2006 22:35:37
Yazik gercekten eyer boyle olacaksa turkiye nasil bir halk iktidarina ulasacak marak ediyorum. kaldiki ben guler ayilesini tanirim bu ayilede bunlar omamaliydi ben butun bunlari turkiyenin deyismez rejiminin bir geldisi olarak gormemiz gerektiyini dusunuyorum devlet turkiyede ganimet olarak gorulmekte kim ulasirsa nimetten faydalanir hasili kelam