3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Araziler sular altında

Bingöl'ün Yedisu İlçesi'ndeki Peri Deresi'nin yağmur nedeniyle taşması sonucu dere kenarında bulunan binlerce dönümlük tarım arazisi sular altında kaldı. 

İlçe Belediye Başkanı Cemal Kırtay, bölgede etkili olan yağmurun ardından Peri Deresi'nin taşması nedeniyle tarım arazilerinin sular altında kaldığını açıkladı. Her yıl bölgede etkili olan yağışın ardından aynı sorunu yaşadıklarını bildiren Kırtay, durumu Devlet Su İşleri (DSİ) Bingöl Şube Müdürlüğü'ne bildirmelerine rağmen bugüne kadar herhangi bir önlemin alınmadığını ifade etti. Başkan Kırtay, "İlçenin bütün geliri tarıma dayalı. Ancak vatandaşlar arazilerinin sular altında kalması sebebiyle 3-4 yıldır verim alamıyor. Bu da ilçe ekonomisi ve vatandaşların zor durumda kalmasına sebep oluyor" dedi. 

Büyük dere yataklarında iş makinesiyle yapılan çalışmalardan alınamayacağını söyleyen DSİ Bingöl İl Müdürü Kemal Tartar, "İş makinesini oraya göndersek bile randıman alamayız. Bunun için müdahale edemiyoruz. İlçeyle ilgili projeyi hazırlayıp DSİ Genel Müdürlüğü'ne verdik. Proje, genel müdürlük tarafından kabul edilirse 2007 yılı içinde bahse konu yerde kalıcı bir çalışma yapacağız" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 16:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?