3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Bozuk sütten zehirlendiler

Van'da önceki gün düzenlenen Halk Oyunları Yarışması'nda Bingöl'ü temsil eden öğrencilere, grup yöneticileri tarafından dönüş yolunda verilen bozuk sütlerin sebep olduğu gıda zehirlenmesinin yankıları sürüyor. Rahatsızlığı devam eden 6 öğrenci Bingöl'de tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, yolda dağıtılan süt ve bisküvileri yarışma dönüşü yiyen öğrenciler, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Tatvan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Tedavinin ardından Bingöl'e gelen öğrencilerin şikayeti devam edince Vali Güner Orbay İlköğretim Okulu öğrencilerinden Yeter Cirit, Gülsüm Bulut, Betül Bayramoğlu, Azize Baylaz, Neslihan Bürke ve Gülbeyaz Bekçi, halsizlik ve mide bulantısı şikayetiyle bugün Bingöl Doğum ve Çocukevi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çocukların zehirlenmesinde Milli Eğitim Müdürlüğü'nü suçlayan öğrenci velisi Bahri Cirit, "Çocukları kendi faaliyetleri için Van İli'ne götürdüler. Ama onların yanında olmadılar. Verdikleri bozuk sütler çocukları zehirledi. Çocuklar aradan 3 gün geçmesine rağmen iyileşmedi. 6 çocuk burada ama şimdiye kadar Milli Eğitim Müdürlüğü'nden hiçbir yetkili çıkıp bizleri sormadı" dedi.

Mide bulantısı, kusma ve halsizlik şikayetiyle hastanede müşahade altına alınan öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, İl Milli Eğitim Müdürü M. Ali Hansu, olaydan haberdar olmadığını, olayı yeni öğrendiğini ifade ederek, gerekli incelemeyi başlatacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 19:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?