3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Çocukların yol çilesi

Solhan’daki 80 öğrenci, okula gitmek için hergün Boğlan Deresi’nden geçmek zorunda kalıyor. Yükselen dere suları asma köprüyü de kaplayınca, öğrenciler dereyi ya velilerin sırtında, ya da traktörle geçebiliyor.

Solhan İlçesi’ne bağlı Yeşilova Mahallesi ve Şimşipınar Köyü’nde bulunan 80 öğrenci, ilçe merkezinde bulunan Veli Tuğa İlköğretim Okulu’na gitmek için her gün bir kilometre yol katediyor. Mesafe bir kilometre olduğu için taşımalı eğitim kapsamına alınmayan öğrencilerin, yol kısa ancak tehlikelerle dolu.

Öğrenciler okula gidebilmek için her gün Boğlan Deresi’ni aşmak zorunda kalıyor. Ancak karların erimesi ve yağışlar nedeniyle, dereden geçmek hiç te kolay olmuyor. Asma köprünün sular altında kalması nedeniyle kimi öğrenciler traktörle, kimisi ise velilerinin sırtta geçiyor.

Yıllardır süren soruna bir çare bulunmamaması velilerin tepkisine neden oluyor. Dört öğrenci velisi Çetin Dündar, öğrencilerin okulu gitmesi için köprü yapılmasını istedi.

Dündar, “Yaz aylarında çocuklar asma köprüden rahatlıkla geçiyor. Fakat kış aylarında su seviyesi fazla yükseliyor, yaptığımız köprü de su altında kalıyor. Biz de mecburen çocuklarımızı sırtımızla sudan geçirmeye çalışıyoruz. Öğrencileri arada bir traktörle karşıya geçirmeye çalışıyoruz. Bunlar çözüm değil ama, yapabileceğimiz bir şey yok” dedi.

Boğlan Deresi’ni aşmaya çalışan öğrencilerin çoğu zaman suya düştüğünü belirten öğrenci velilerinden Sait Ok, “Öğrencilerimiz okula gidip gelirken gözümüz hep arkada kalıyor. Öyle zaman oluyor ki, su seviyesi yükseldiğinde çocuklarımız okula gidemiyor. Bizimde işimiz gücümüz var. Bu güzergahı sadece öğrenciler kullanmıyor. Erkek, kadın, yaşlı, genç herkes bu yolu kullanmak zorunda kalıyor” diye konuştu.

NTV
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 21:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?