1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hakkari olaylarına protesto

Bingöl Demokrasi Platformu Bileşenleri, Hakkari ve ilçelerinde çıkan olayları, düzenlediği bir basın açıklamasıyla kınadı.

Dörtyol Mevkii'nde bulunan Saat Kulesi önünde bir araya gelen DEHAP, Eğitim-Sen, İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi ve Kültür Sanat Kooperatifi üyeleri, "Bingöl Demokrasi Platformu Bileşenleri" adı altında bir basın açıklaması düzenledi.

Grup, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde başlayan ve ardından Hakkari ve Yüksekova İlçesi'nde çıkan olayları kınadı.

Düzenlenen basın açıklamasını okuyan İHD Bingöl Şube Başkanı Rıdvan Kızgın, Hakkari ve çevresinde halkın güvenliğini tehdit eden olaylar yaşandığını söyledi.

Kızgın, "Bu durum, geçen günlerde bir vatandaşa ait kitapçı dükkanına bomba attıktan sonra yakalanan kişiler ve bu kişilere ait araçta bulunan belgelerden de anlaşıldığı üzere vatanı savunma adına hareket eden karanlık güçlerin bir icraatıdır. Bunu kimse inkar edemez, başkasına yıkamaz, 'başkası yaptı' diyemez. Çünkü halk onları suçüstü yakaladı. Kimseyi kurtaramazlar. Türkiye'yi birbirine düşürmek isteyen bu kişi ve kişilerin gerekli cezalara çarptırılmasını istiyoruz. Bu olayların faillerinden hesap sorulmalıdır. Çünkü bu durumlar ülkemizi kaos ortamına sokmaktadır" dedi.

Basın açıklamasının yapıldığı sırada çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, basın açıklamasına katılan kalabalık sık sık, "Şemdinli halkı yalnız değildir" şeklinde slogan attı

.
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2005 Perşembe 23:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Diyar IP: 84.176.115.xxx Tarih : 18.11.2005 23:18:54
Kürt halki semdinili Kardeslerini hicbir zaman yaniz birakmayacak. Gerekti zaman sizin yaninzdadir