1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Hasar tespit çalışmalarına tepki

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdari Amiri Feyzi Berdibek tarafından yapılan "Karlıova'daki hasarlı yapılar uydudan tespit edildi" açıklaması, siyasi parti temsilcileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Bir dizi inceleme ve ziyaret için Bingöl'e gelerek AK Parti İl Başkanlığı'nda vatandaşlara ve partililere hitap eden Feyzi Berdibek açıklamasında, Karlıova İlçesi'ndeki hasar tespit kargaşasına nokta koymak için tespitlerin uydudan takip edilerek yapıldığını söylemişti.

Milletvekili Berdibek'in bu açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Doğru Yol Partisi (DYP) İlçe Başkanları tepki gösterdi. Vatandaşların kandırılmasına bir son verilmesi gerektiğini belirten CHP Karlıova İlçe Başkanı Suphi Bingöl, uydu üzerinden hasarlı binaların tespitinin mümkün olmadığını, ancak yıkık binaların saptanabileceğini söyledi. DYP İlçe Başkanı Ahmet Karabulak ise, yaptığı açıklamada, yapıların içindeki çatlaklıklar ve yıkıntıların uydudan nasıl belirlendiğini merak ettiklerini belirtti. CHP ve DYP İlçe Başkanları ayrıca Karlıova'da meydana gelen 4 büyük deprem sonrasında kışa girilmesine rağmen hiçbir çalışmanın yapılmamasını ve konutlara başlanılmamasını 'büyük bir talihsizlik' olarak değerlendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 14:24:44
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 14:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?