1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İlk iftar Başkan'ın elinden

Bingöl Belediyesi'nce kurulan aş evinde pişirilen ilk iftar yemekleri vatandaşlara dağıtıldı. Yenişehir Mahallesi'nde kurulan Bingöl Belediyesi Merkez Aş Evi'nde pişirilen yemek dağıtımı Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp tarafından başlatıldı.

Yemek dağıtımı hakkında bilgi veren Başkan Ketenalp, ramazan boyunca her gün iftar saatinden önce vatandaşlara 2 çeşit sıcak yemek verileceğini bildirdi.

Aynı anda 13 mahallede yemek dağıtımının başladığını bildiren Ketenalp, aş evlerinin yanı sıra iftar çadırı da kurduklarını kaydetti. Bir öğünlük yemek maliyetinin 3-4 bin YTL olduğunu ifade eden Ketenalp, isteyen herkesin yemeğe katkı sunabileceklerini belirterek, şunları söyledi:

''Bingöl Belediyesi olarak bu ramazan ayında 2 bin aileye her gün yemek veriyoruz. Pişirilen yemeğin günlük maliyeti yaklaşık 4 milyardır. Ramazan ayı hayır ayıdır. Bu nedenle muhtaç olan vatandaşlarımıza her akşam iftarlarını biz hazırlıyoruz. Vatandaşlar, her mahallede kurulan yemek dağıtım merkezlerimizden yemeklerini alıyor.''

Bingöl Belediyesi'nin aş evinde hazırlanan il iftar yemeğin için 250 kilo pirinç, 250 kilo kuru fasulye, 6 teneke yağ ve 150 kilo kırmızı et kullanıldı. 


Hikmet Kolatu - Kenthaber / Bingöl
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 09:24:09
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 10:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?