1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İtfaiyeye ayda 250 asılsız ihbar

Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürü Mahmut Artukarslan, kendilerine gelen ihbarların yüzde 50'sinin asılsız çıktığını söyleyerek, vatandaşların daha duyarlı olmasını istedi.

Artukarslan, vatandaşlardan her ay ortalama 500 ihbar aldıklarını, bunların tek tek değerlendirildiğini belirterek çoğu defa olay yerine giden ekiplerin yanlış ihbar üzerine geri döndüğünü söyledi.

Birçok vatandaşın 'Suyumuz akmadığı için banyo yapamıyoruz, su ne zaman akacak' ya da 'Su faturam çok yüksek gelmiş o kadar su harcamadım' gibi kendileriyle alakalı olmayan istek ve şikayetlerde bulunduğunu belirten Mahmut Artukarslan, geçen yıl bir ihbar üzerine 5 katlı bir apartmanın teras katından bir ineği indirdiklerini ve buna benzer bir çok ilginç olayı yaşadıklarını söyledi.

Artukarslan, İtfaiye Müdürlüğü'nün birçok sıkıntısının olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de 30'a yakın şehrimizi gezdim, özellikle itfaiye müdürlüklerine gittim. Mükemmel bir sistemleri var. Ama üzülerek söylüyorum ki Türkiye'de belki yalnız Bingöl'de itfaiye biriminin yerinin olmadığını gördüm. Biz bu derme-çatma yapıda geçici olarak kalıyoruz. Ama yine de elimizden gelen fedakarlığı gösteriyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 22:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?