3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

PKK mayınları çocuk öldürüyor

Bingöl - Bingöl'ün Genç ilçesinde, hayvan otlattıkları sırada mayın patlaması sonucu ölen ve yaralanan çocukların kimlikleri açıklandı.

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Genç ilçesine bağlı Ferdi beldesi kırsalında, terör örgütü PKK üyelerince araziye döşenen mayının patlaması sonucu, bölgede hayvan otlatan Elif Şenlik (14) öldü, Ahmet Şenlik, Bayram Dursun (13) ve Besile Dursun (12) yaralandı.

Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Ahmet Şenlik ve Bayram Dursun, durumlarının ağır olması nedeniyle askeri helikopterle Elazığ'a sevk edildi.

Açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde PKK terör örgütünden sözde bir temsilcinin İsviçreli diplomat bir bayanla 'kara mayınlarının kullanılmasının yasaklanması' hakkındaki Ottowa Sözleşmesi'ne uyacaklarına dair basında yer alan haberin ciddiyetten ne kadar uzak olduğu da bu olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır" denildi.

Aynı açıklamada, 27 Temmuzda yine Genç ilçesine bağlı Yazkonağı köyü kırsalında Bingöl Jandarma Komutanlığı Özel Harekat Taburu Komutanı Binbaşı Adil Karagöz'ün de mayına basması sonucu şehit olduğu ve aynı olayda Jandarma Yarbay Hayati Aydın ile Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Kılıç'ın da yaralandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bütün dünyada yasak olan kara mayınları, PKK tarafından hala yoğun olarak kullanılmaktadır. Sadece asker, polis ve köy korucusu değil, yaş farkı gözetmeksizin tüm sivil vatandaşlar, evcil ve yabani hayvanlar da mayın patlaması olaylarında zarar görmektedir."
A.A
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2006 Pazar 15:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şahip UZUNYAYLA IP: 88.246.118.xxx Tarih : 7.08.2006 21:35:53
çocuklarımızın böyle acı bir şekilde öldürülmesine acıyorum.ölenlerin ailesine baş sağlığı diler,yaralılara acil şifalar dilreim.Allah bir daha göstermesin kimseye böyle acı olayları.