3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Seyyarların kar isyanı

Bingöl'de seyyar satıcılara tahsis edilen yolların Bingöl Belediyesi tarafından kardan temizlenmemesi, satıcılarının tepkisine yol açtı.

Kar temizleme ve yol çalışmalarına ağırlık veren belediye, tezgahların kurulduğu kaldırım paylarını temizlemeyince, pazarcılar yer sıkıntısı yaşadı. Yaz mevsiminde yaklaşık 100 kişinin tezgah açtığı Bahçelievler Mahallesi Pazarı'nda kışın gelmesiyle birlikte tezgah sayısı 25-30'a düştü.

Hava şartları ne olursa olsun tezgahlarını açmak zorunda olduğunu söyleyen satıcılardan Ömer Demiral, "Zaten havaların soğuk olmasından dolayı getirdiğimiz sebze ve meyvelerimiz don tutuyor. Getirdiğimiz malın yarısını çöpe atıyoruz. Bunlar yetmiyormuş gibi belediye bize tahsis ettiği yerleri temizlemeyince gelen müşterilerimiz alışveriş yapamıyor. Bu yüzden belediyeden pazaryerleri olan ekmek kapımızı açık tutmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Konuyla ilgili görüştüğümüz belediye yetkileri ise, iş makinesi ve personel azlığından dolayı tüm kaldırımları temizleyemediklerini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2006 Salı 21:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?