18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİĞI - BİNGÖL
Belediye Sayfaları

Bakan'dan destek sözü!

BAKAN YILMAZ KİĞI'DA

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, referandumun ardından yapılacak Anayasa değişikliği ile ülkenin dış dünyaya karşı daha güçlü olacağını söyledi.

Bingöl'ün Yedisu ilçesinden helikopterle Kiğı ilçesine geçen Bakan Yılmaz, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Kiğı Seyid Kasım Doğa, Kültür ve Bal Festivali'ne katıldı. Festival alanında vatandaşlarla sohbet eden Bakan Yılmaz, özellikle bayanlar tarafından açılan ve yöresel yemeklerin sergilendiği stantları dolaştı. Festival alanından ayrılan Bakan Yılmaz, Kiğı Öğretmen Evi'nde mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir toplantı yaparak sorun ve sıkıntıları dinledi. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, bölgenin arıcılık ve meyveciliğe müsait olduğunu belirterek bu konuda projeler hazırlanmasını talep etti. Yılmaz, "Yörede arıcılık ve meyveciliğin geliştirilmesi amacıyla proje yapmalısınız. Sizin göndereceğiniz projelere her türlü desteği vereceğimizi bilmenizi istiyorum. Yeter ki siz projenizi yaparak bize başvurun. Kiğı coğrafi yapısı bakımından arıcılık, cevizcilik ve bademciliğin çok iyi olabileceği bir alandır. Bu konuda yapacağınız her türlü projeye destek vereceğiz" dedi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Kiğı ilçesinin kalkınması için bal üretimi ve paketleme işi ile cevizcilik ve bademciliğin hayati önem taşıdığını söyledi. Bunlarla birlikte bölgenin ekonomik kalkınmaya yöneleceğini belirten Bakan Yılmaz, ilçede bu tür projelerin hayata geçirilebilecek müsait coğrafi yapıda olduğunu kaydetti. Yılmaz, ayrıca isteyen herkesin ceviz ve badem fidanı almak üzere Bingöl Valiliği, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ya da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne başvurabileceğini ifade etti.

Konuşmasında referandumun önemine de değinen Bakan Yılmaz, 1982 Anayasası oylamasında Bingöl'ün en fazla hayır oyu kullandığını belirtti. Yılmaz, "Halkımız bu referandumun içeriği incelediğinde toplumun yararına olan ve ülkemizi Avrupa Birliği standartlarına yaklaştıracak maddeler olduğunu görecek ve hayır diyen bütün partilerin tavanının aksine evet oyu kullanacağına inanıyorum. Çünkü bu anayasa değişikliği ülkemizi dış dünyaya karşı daha güçlü görünmesini sağlayacaktır. Bu anayasa değişikliğine Bingöl'ümüzün bu defa en fazla evet oyu vererek yine bir rekor kıracağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz'a sorun ve sıkıntılarını aktaran sivil toplum kuruluşu temsilcileri ilçenin öncelikli sorunları arasında bulunan Kiğı-Yedisu-Erzincan yolunun bir an evvel hayata geçirilmesini istediklerini söyledi. Bakan Yılmaz da bu talebin değerlendirileceğini ve bahse konu yolun 2011 yılı programına alınması için gerekli çalışmaları yapacağını söyledi.

Bakan Yılmaz'ın Kiğı gezisine Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Kiğı Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İlçe Belediye Başkanı Coşkun Güven ve çok sayıda kurum amiri eşlik etti.

BAKAN YILMAZ KİĞI'DA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 19:34:04
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 21:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?