7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Borçta dünya beşincisiyiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Onur Öymen, "Türkiye bugün dünyanın en borçlu 5'inci ülkesidir" dedi.

Bitlis'teki bir kahvehanede partililerle bir araya gelen Öymen, "Devletimiz, yönetimi başarılı olmadığı için çok büyük sıkıntıların içine giriyor. Bugün cari açık 30 milyar dolara ulaştı. Bu parayı nerden sağlayacağız, bu açığı nasıl kapatacağız? Dış ticarette yılda 50 milyar dolar açık var. Dünyanın bütün istatistiklerini inceledik. Bunun sonucunda Türkiye fakir, perişan, altyapısı yetersiz bir ülke konumunda" diye konuştu.

IMF'nin, başka hiçbir ülkeye yapmadığı dayatmaları Türkiye'ye yaptığını ve hiçbir ülkenin IMF ile bu kadar uzun süre anlaşma yaparak bağlı kalmadığını ifade eden Öymen, dış politikada bunun bedelinin ödendiğini dile getirdi.

Öymen, "Kıbrıs'ta, AB ile ilişkilerde, Irak meselesinde Türkiye daima dış baskılarla karşı karşıya kalıyor. Bunları aşmak zorundayız" diye konuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti'nde laiklik karşıtlığı egemen oluyorsa bu sebepsiz değil" diyen Öymen, "Ülke şeriat devleti haline getirilmek isteniyor. Gelecek yıl bu tarihlerde çok büyük ihtimalle iktidar olacağız. Bu Hükümet içerde gerici, dışarda verici ve yakında da gidicidir." diye konuştu.

aa
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 18:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?