6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Ergezen: Halkı tahrik ediyorlar

Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Zeki Ergezen, Ortadoğu'da güçlü bir devlet olan Türkiye'nin varlığını hazmedemeyen bazı güçlerin, en hassas noktaları gündeme getirip, halkı tahrik ettiğini söyledi.

Memleketi Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde bulunan Ergezen, basın mensuplarına yemek verdi. Yemekte basın mensuplarının sorularını cevaplayan ve gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulunan Ergezen, Osmanlı Devleti'ni nasıl parçalayıp böldülerse şimdi de Türkiye'ye aynı oyunların oynamak istendiğini söyledi. Ortadoğu'da güçlü bir devlet olan Türkiye'nin varlığını hazmedemeyen bazı güçlerin en hassas noktaları gündeme getirerek, halkı tahrik ettiğini söyleyen Ergezen, "Ülkemiz, Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ıyla bir bütündür. Hepimiz Türkiyeci olmak zorundayız. Sorunlarımızı yıkarak, yakarak düzeltemeyiz" dedi.

Duble yolların yapımına kendi bakanlığı döneminde başlandığını ve büyük bir hızla yapıldığını hatırlatan Ergezen, duble yolların yapımından sonra ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarında yüzde 75 oranında azalma olduğunu söyledi. Bu rakamın hiç de küçümsenmeyecek bir rakam olduğunu savunan Ergezen, "Duble yolların yapılmasından sonra yollarımız trafik canavarı olmaktan kurtuldu. Mevcut yollarımızın büyük bir bölümü standartların altındaydı. Duble yollardan sonra standardı yakaladık. Duble yolların yapımına hızla devam edilmelidir. Yolların yapımındaki yavaşlamanın hiçbir bahanesi olmamalıdır. Duble yollardan sonra ölüm yolu diye anılan bir çok güzergah, artık özgürlüğün, hürriyetin sembolü olmuştur. Ölmek için değil, dönmek için yola çıkılır. Önceleri insanlar yola çıkarken, akıllarına gelen en önemli şey ölümdü" diye konuştu.

Yurda kaçak yollarla getirilen ucuz petrol ürünlerinden halkın yararlanması gerektiğini de söyleyen Ergezen, "Avrupa ve Amerika nasıl ucuz akaryakıt kullanıyorsa bizim insanımız da bundan faydalanmalı. Bazı şirketlerin menfaati için bu nimeti engellemek doğru değil. Petrol ürünlerinin rüşvet verilerek değil, vergi alınarak yurda sokulmasından yanayım. Ülkenin vergi kaybı oluyor diye ucuz petrol ürünlerin ülkeye girmesi engellenmemelidir. Devlet istediği her yerde ve şekilde vergi alabilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 20:58:48
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 11:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut kaleli IP: 81.215.212.xxx Tarih : 16.09.2005 20:26:01
say1n eskii bakanim kusura bakmayin ben bir bitlisli olarak hiç tahrik olmuyorum gördügüm kadariyla halk siz bakan iken çok daha tahrik oluyordu ve de BEN saygilarimla Mahmut kaleli.