2
Haziran
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Merden Baba Mezarlığı'nın çevresi düzenleniyor

'Merden Baba Mezarlığı'nın Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde bulunan 'Merden Baba Mezarlığı'nın etrafının, mesire alanı olarak düzenlenecek.

Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, mezarlıkta yapılan çevre düzenlemesiyle ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ahlat-Malazgirt karayolu üzerinde bulunan ve halk arasında Merden Baba Mezarlığı olarak bilinen yerin etrafını, mesire alanı yapıyoruz. Bu alanda bay ve bayan tuvaletler, yürüyüş parkurları, ağaçlandırma çalışmaları, kamelyalar, otopark ve çeşmeler yapılıyor. Ayrıca bu alana elektrik hizmeti getireceğiz. Buradaki yeşilliği sulamak için su motorları kuracağız" dedi.

Mezarın etrafını Ahlat yaşıyla öreceklerini kaydeden Avşar, "Ahlat'ın büyükleri tarafından bu mezarın bir şehide ait olduğu anlatılmaktadır. Bu nedenle burası yoğun ziyaretçi akınına uğramaktadır. Biz de mezarın etrafını Ahlat Taşı ile yaptırıyoruz. Bu mezarı inanç turizmine kazandırırken, etrafını ise mesire alanı olarak düzenlemeye karar verdik. Halkımız boş vakitlerinde şehir gürültüsünden uzak burada kafalarını dinleyecekler" diye konuştu. Kaymakam Avşar, 150 hektarlık alan üzerinde düzenlenecek olan mesire alanını, bu yıl tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 15:36:09
Güncelleme :22 Ağustos 2005 Pazartesi 11:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasanali kurt IP: 85.98.161.xxx Tarih : 21.08.2005 17:01:37
ahlatta şehitliğe çivi çakmayan belediye başkanı merdan babanın derdine düşmüş.