16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Köylere eğitim yardımı

Bitlis'in Tatvan İlçesi Obus, Çevre, Yoncabaşı, Tokaçlı köyleri ile Paşaelmalı mezrasında eğitimini sürdüren 210 öğrenciye, kırtasiye ve giyim eşyası yardımı yapıldı. 

Bitlisli Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı ve Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu'nun eşi Nebahat Hacımustafaoğlu, Tatvan İlçesi'ne bağlı 4 köyü dolaşarak, kız çocuklarının eğitimde yaşadığı sorunları dinledi. Bayan Hacımustafaoğlu, 3.5 yıldır Bitlis'te bulunduğunu, emekli öğretmen olduğu için eğitimdeki aksaklıkları daha iyi gözlemlediğini belirtti. Hacımustafaoğlu, kız çocuklarını okutmayan babaların, kız çocuklarını kendi evladı gibi kabul etmediğini belirterek, "Babalar, 'Onlar kız çocukları, nasıl olsa evlenecek. Onlara fazla bir masraf yapmayayım' diye düşünüyorlar.

 Bu bir gerçek. Benim izlenimim bu. Erkek çocukları okutuyorlar. Kız çocuklarını ise 13-14 yaşına gelince evlendiriyorlar. Böylece kızların masrafından kurtulmak istiyorlar. Bu nedenle en çok babalardan şikayetçiyim. Ama annelerin de dili yok gibi. Her şeyi kabulleniyorlar. Hiçbir şeyi söylemeye haklarının olmadığını düşünüyorlar" dedi. Annelerin de kız çocuklarını, bağ, bahçede kendisine yardımcı olsun diye okutmadığını belirten Hacımustafaoğlu, "Devletin ekonomik anlamda 8. sınıfa kadar öğrencilerin kırtasiye ve kitap ihtiyaçlarını karşılıyor. Kaymakamlık ve Valilikler bu konuda hiç kimseyi reddetmemiştir. Okumak isteyen öğrencinin masrafları ve ihtiyaçları devlet tarafından giderilir. En büyük amacımız kız çocuklarının okula gitmesini sağlamaktır" diye konuştu. 

Sırasıyla Obus, Çevre, Yoncabaşı, Tokaçlı Köyleri'ni ve Paşaelmalı Mezrası'nı dolaşan Hacımustafaoğlu, köylerdeki 210 öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımında bulundu. Köy ziyaretlerine Bitlisli Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Yurdagül Güngördü, Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, Tatvan Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu'nun eşi Güney Hacıbektaşoğlu katıldı.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 02:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaşar erdoğan IP: 85.106.226.xxx Tarih : 2.10.2006 17:31:31
tatvana yapmış olduğunuz insani yardımlarınız için ekibinize sonsuz teşekkür ederek başarılarınısın devamını dilerim...........