16
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Okula başlayamadılar

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde çatısı onarılmayan ve öğretmeni olmayan Obuz Köyü İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen ders başı yapamadı.

1951 yılında eğitime açılan ve ihtiyacı olmasına rağmen onarılmayan Obuz İlköğretim Okulu, bu yıl eğitim öğretime açılamadı. İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki köyde okulun onarılmaması nedeniyle 46 çocuk eğitimden mahrum durumda.

Okulun onarılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptığı girişimlerin sonuçsuz kaldığını belirten Köy Muhtarı Rıfat Maltaş, köyde okul çağında bulunan 46 çocuğun eğitimden yoksun kaldığını belirterek, "Okulumuz 1951 yılında öğretime başlamıştı.

54 yıldır çatısı onarılmamıştır. Ve bu yıl onarım gerekiyordu. Çünkü çatısı sürekli damlıyor. Köy okulumuz şu haliyle kullanılamaz bir durumdadır. 54 yıllık bir geçmişi bulunan bu okulda bir çok mühendisler, doktorlar, öğretmenler yetişti.

Farklı sınıflarda olan 30 ve hiç okula başlamayan 16 olmak üzere toplam 46 çocuğumuz eğitimden uzak kaldı. Çocuklarımız okulun açılmasını bekliyor. Bir çok kez İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittim.

Durumu kendilerine izah ettim. Ancak bugüne kadar bir sonuç alamadık. Ne olacak bu çocukların hali. Yaklaşık 20 gündür okullar açılmış olmasına rağmen çocuklarımıza hala okula gidemedi" diye konuştu.

Okullarının onarılarak biran önce açılmasını her gün okulun önüne gelerek bekleyen Fatma Kaya, Murat İbiş, Ayşe Sulu ve Serkan Maltaş, televizyonlarda okul onarımları için düzenlenen kampanyaya okullarının da dahil edilmesini istedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise söz konusu köye sözleşmeli öğretmen ataması yaptıklarını, ancak öğretmenin gitmeyerek istifa ettiğini belirttiler.

Yetkililer, yeni öğretmen kontenjandan bir atama daha gerçekleştirdiklerini belirterek, "Obuz köyüne bir öğretmen ataması daha yaptık. 5-10 gün içinde gelip başlamaları gerekiyor. Okulun onarımı ise belirli bir bütçemiz var. Ve acil duruma göre planlama yapıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 14:30:47
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 14:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?