6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Anne katiline 10 yıl

Özel bir televizyon kanalındaki kadın programına katıldığı gerekçesiyle Elazığ'da annesi Birgül Işık'ı öldüren R.I, 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Elazığ Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, Birgül Işık'ın tutuklu eşi Mehmet Emin Işık, cinayeti işleyen oğlu R.I. (15) ile müdahil (davalı) olarak Birgül Işık'ın kardeşi Heyaeddin Bilen katıldı.

Mahkeme heyeti, R.I.'ya, annesi Birgül Işık'ı öldürdüğü gerekçesiyle önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, daha sonra sanığın yaşının küçük olması nedeniyle cezayı 10 yıla düşürdü.

Cinayete azmettirdiği gerekçesiyle yargılanan, öldürülen kadının eşi Mehmet Emin Işık ve daha önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan üvey oğlu Mehmet Ali Işık ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Müdahil avukatların kararı temyiz edecekleri öğrenildi.

Oğlu tarafından vurulmuştu

Özel bir televizyon kanalında ayınlanan kadın programına katıldıktan sonra 17 mayıs 2005'te döndüğü Elazığ'da, şehirlerarası otobüs terminalinin karşısındaki minibüs durağında bekleyen oğlu R.I. tarafından tabancayla vurulmuştu.

Olay sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Birgül Işık 13 haziran 2005'te hayatını kaybetmişti.

Savcılık, Birgül Işık'nın eşi Mehmet Emin Işık, üvey oğlu Mehmet Ali Işık. ve oğlu R.I. hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan dava açmış, 14 eylül 2005'te yapılan ilk duruşmada Mehmet Ali Işık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 13:33:35
Güncelleme :28 Mart 2006 Salı 13:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?