6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Okulda dayak iddiası

Elazığ'da bir öğrenci, okul müdürünün kendisine sık sık şiddet uyguladığını iddia ederek, okul müdürü hakkında Elazığ Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundu.

Son günlerde sıkça gündeme gelen okullardaki şiddet olaylarına bugün bir yenisi de Elazığ'dan eklendi. Gazi Lisesi son sınıf öğrencisi F.S. (18), okul müdürü A.T.Ö. tarafından sık sık şiddete maruz kaldığını iddia ederek, babası H.S. ile Elazığ Adliyesi'nde okul müdürü hakkında yasal işlem başlattı. Baba H.S., oğlunun okul müdüründen tekme tokat dayak yediğini ve Müdür A.T.Ö. tarafından sadece oğlunun değil, tüm Gazi Lisesi öğrencilerinin şiddete uğradığını ifade etti. Müdürden yediğini iddia ettiği şiddetli dayak nedeniyle dudağının patladığını ve elinin yarıldığını ileri süren F.S, okullardaki şiddetin temelinde okuldaki öğretmen ve idari birimlerin öğrencilere yönelik şiddet uygulamasının yattığını savundu.

F.S., "Okullarda kavgalar, bıçaklamalar oluyor. Bu, tabii ki olur. Öğretmenler şiddet uygulayınca, öğrenciler de dayanamıyor, sinirleniyor, başka arkadaşlarıyla dövüşüyor" dedi. Okul Müdürü A.T.Ö. tarafından dayak yediğini iddia eden F.S., daha sonra babası H.S. ile Adliye Sarayı'na giderek okul müdürü hakkında yasal işlem başlattı.

Dayak yediğini iddia sahipleri, Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş'a da giderek Okul Müdürü A.T.Ö. hakkında şikayetçi olduklarını yazılı olarak iletti. Milli Eğitim Müdürü Büyükbaş, olayla ilgili müfettiş görevlendirdiklerini ve soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 22:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?