6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Tıp Merkezi'ne Prenatal Tanı Ünitesi

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Merkezi'nde Kadın Doğum Ana Bilim Dalı bünyesinde Prenatal Tanı Ünitesi kurulacağı bildirildi.

Tıp Fakültesi Jinekoloji ve Kadın Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Gürateş, Prenatal Tanı Ünitesi'nin 2006 yılı Ocak ayından itibaren anne adaylarının hizmetine sunulacağını söyledi.

Prenetal Tanı Ünitesi hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Bilgin Gürateş, Prenetal Tanı Ünitesi'nin anne karnındaki bebeğin incelenmesine ve hastalıkların tespitine yönelik bir birim olduğunu söyledi. Gürateş, "Fırat Tıp Merkezi'nde Kadın Doğum Ana Bilim Dalı'nca kurulması kararlaştırılmış Prenatal Tanı Ünitesi'nin altyapı çalışmaları tamamlanarak, 2006 yılının ilk ayında hizmete girmesi planlanmıştır.

Prenatal tanı; anne karnında herhangi bir gelişme bozukluğu ya da sağlık problemi olan bebeğin veya daha önceden düşük yapmış ya da yapma riski bulunan anne adaylarının hamileliklerini gözlem altında tutmak ve bebeğin anne karnındaki hastalıklarını tespit ve tedavi etmeye yönelik birimdir. Bu birimin ihtiyacı olan ileri teknolojik ultrasonografi cihazlar bu üniteye kazandırılmış bulunmaktadır" dedi.

Jinekoloji ve Kadın Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Gürateş, geçtiğimiz aylarda müjdesini verdiği Fırat Tıp Merkezi'nde kurulması planlanan Tüp Bebek Birimi'nin uygulamalarına da Haziran ayı içerisinde başlamayı hedeflediklerini söyledi.

Doç. Dr. Gürateş, tüp bebek uygulamalarıyla ilgili son çıkan kanunlar sayesinde sağlık sigortası kapsamında olup da tüp bebek hizmetlerinden faydalanamayan kesimin mağduriyetinin giderildiğini, Fırat Tıp Merkezi'nin de bölge hastanesi olması sebebiyle bu konudaki görev ve sorumluluğunu yerine getirmesi açısından çıkarılan kanunların teşvik edici olduğunu kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 01:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?