4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

"Çevremiz atalarımızdan emanet"

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı, baş döndürücü bir hızla artan sanayi ve teknolojideki gelişmelerin meydana getirdiği kirliliğinin çevre konusunu dünya gündeminin ilk sırasını aldığını belirterek, "Çevremiz bize atalarımızdan emanettir" dedi.

Müdür Zakir Karartı, yaptığı açıklamada, ülkemizin son yıllarda hızla artan çevre sorunlarıyla karşı karşıya bulunmakta olduğunu söyledi. Karartı, "Hava kirliliği hızla artmakta, yer altı ve yer üstü sularımız kirlenmekte, ormanlarımız tahrip edilmekte, bilinçsiz tarım uygulamaları, erozyon gibi sebeplerle topraklarımız verimsizleşmekte ve çoraklaşmakta, bitki ve hayvan türleri hızla azalmaktadır" diye konuştu.

Mevcut çevre problemlerinin çözümü için ilgili kurum ve kuruluşların gerekli tedbirleri almasının yanı sıra bütün ülke insanının çevre konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Karartı, "Bu ise köklü ve sistemli bir çevre eğitimi ile sağlanabilir. Bu işe anaokulu ve ilköğretim okullarından başlanmalıdır. Çünkü, insanın en hızlı öğrenme ve öğrendiklerini davranışına yansıtma yaşı bu çağdadır. Bu konuda en büyük görev ve fedakarlık öğretmenlerimize düşmektedir. Çünkü öğretmenler yeni neslin, yani ülkemiz geleceğinin mimarlarıdırlar. Halkın çevre konusunda bilinçlendirilmesi için de başta yazılı ve görsel basın olmak üzere sendikalar, dernekler, vakıflar, odalar, kamu ve özel kuruluşlar üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri kaçınılmazdır. Çevrenin bize atalarımızdan kalan miras değil bir emanet olduğunun bilincinde ve onu gelecek nesillere en güzel şekilde bırakmanın gayretinde olmalıyız. Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in çevre ile ilgili olarak kurmuş olduğu vakfı bizlere bu konuda en güzel örnek teşkil etmektedir. Hedefimizin çevreci bir yaklaşımla üzerimize düşeni yapma mecburiyetidir. Daha güzel, daha temiz ve yaşanabilir bir ülke için gelin el ele verip çevremizi koruyalım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 12:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?