21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

3 gün korku içinde yaşam

Erzincan'ın Hubar mezrasında kar yağışı nedeniyle 29 Ocak Çarşamba gününden beri mahsur kalan 4 genç, saatler süren çabalar sonucu kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre Erzincan'ın Üzümlü ilçesi Sarıkaya köyünde 29 Ocak Pazartesi günü 3 bin 200 metre yükseklikteki Hubar mezrasına çıkan Emre Gökdemir(20), Süleyman Almaz(19), Özkan Yıldırım(20) ve Murat Kocatürk(20) isimli 4 arkadaş, aynı akşam yoğun kar yağışı nedeniyle mezrada mahsur kaldı.

Oğlundan 3 gündür haber alamayan baba Alparslan Gökdemir, oğlu ve arkadaşlarının yıl içerisinde birçok kez Sarıkaya köyü Hubar mezrasına gidip, buradaki evlerinde kaldığını belirterek, "Emre mezraya ulaştığında her zaman bizi telefonla arardı. Ancak kar yağmadan bir gün önce köye ulaşmasına rağmen, bizi aramadı. Bölgeye yaklaşık bir buçuk metre kalınlığında kar düştüğünü biliyoruz. İki gündür haber alamayınca durumu Üzümlü Kaymakamı Uğur Bulut'a bildirdim. O da bizimle ilgilenerek, bölgeye arama kurtarma ekibi gönderdi" dedi.

Üzümlü Kaymakamlığı'nın seferber olduğu olayda Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü'nden(EDKİK) 3 kişilik arama-kurtarma ekibi, kalınlığı yer yer 1 buçuk metreye ulaşan kara ve çığ tehlikesine aldırış etmeden sürdürdükleri 11 saatlik zorlu yürüyüşün ardından 3 bin 200 metre yükseklikteki mezraya ulaştı.

KURTARMA EKİBİNİ TERÖRİST SANDILAR

31 Ocak Perşembe günü akşam saatlerinde Hubar mezrasına ulaşan kurtarma ekibi, 5 haneli mezranın içerisinde gençleri aramaya başladı. Bir süre sonra gençleri bir ahıra sığınmış olarak bulan kurtarma ekibi üyelerini terörist zanneden 4 genç, önce kapıyı açmadı. Ekip üyelerinin kendilerini tanıtması üzerine gençler kurtulmanın sevincini yaşadılar.

Kurtarma ekibi ve mahsur kalan gençler, geceyi mezrada geçirerek ertesi sabah dönüş yoluna çıktı. Ekip ve gençler 12 saat süren uzun ve zorlu yürüyüşün ardından dün akşam saat 20.00 sıralarında Pişkidağ köyüne ulaştı.

Üzümlü Kaymakamı Uğur Bulut, sağlık ekibi, jandarma ve köylüler tarafından karşılanan gençler sağlık muayenesinden geçirildi. Sağlık durumları iyi olan gençler, ambulansla Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak gözetim altına alındı.

Üzümlü Kaymakamı Uğur Bulut, gençlerin ailesinin 3 günden beri perişan bir vaziyette çocuklarının dönmesini beklediğini ifade ederek, kurtarma ekibine teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 15:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSA SÖNMEZ IP: 88.234.242.xxx Tarih : 12.02.2008 20:35:56

ÖNCELİKLE SAYIN KAYMAKANIMIZ UĞUR BULUTA VE EMEYİ GEÇEN TÜM KURTARMA EKİBİNE SONSUZ TEŞEKÜRLERİMİ SUNARIM.BEN MURATIN ABİSİ OLARAK HABERİ BİR TELEVZİYON KANALINDAN DUYDUM OLDUKÇADA ŞAŞKIN BİRDURUMA DÜŞTÜM İLKİN İNASIM GELMEDİ AMA SONRA AYLEMİARADIĞIMDA MURATINDURUMU HAKINDA BİLGİ ALINCA BİRAZ RAHATLADIM YORUMOLARAKTA BURDAN GİNEDEBELİRMEKİSTERİM EMEYİ GEÇEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN,SAGILARMLA.