18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Boru hattında korkutan patlama

Erzincan Refahiye karayolunun 52'nci kilometresinde bulunan Yurtbaşı köyü yakınlarında, yer altından geçmekte olan BOTAŞ'a ait petrol boru hattının 30 BVT nolu vanasında, henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlama sebebiyle bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Alevlerin yer yer 50 metreye yükseldiği yangın kontrol altına alınmaya çalışılırken, patlama sonrası Çayırlı ilçesinde bulunan BTC Ani Müdahale Timi yola çıktı. Yangının, bölgeye 500 metre mesafede bulunan ormanlık alana sıçramaması için orman işletmesine bağlı ekipler tedbir aldı. 

Bu arada, 30 BVT nolu vanada arıza tespit edilerek, saat 23.20 sularında BOTAŞ'ın Ankara'daki merkezine haber verildiği, bunun üzerine, 29 ile 31 nolu vanalar kapatılarak, patlamadan önce bu hatta petrol akışının kesildiği öğrenildi. Yangının, akışın kesildiği hatta bulunan ham petrolün tamamen yanmasının ardından sönmesi bekleniyor. Ayrıca patlamanın meydana geldiği bölgeye 15 metrelik mesafeden doğalgaz boru hattının geçtiği, buradaki doğalgazın da Ankara'dan kesildiği öğrenildi.

Refahiye Kaymakamı Mehmet Makas, bölgede gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını belirterek, uzmanlardan alınan bilgiye göre, yangının 5 -6 saat süreceğini ifade etti. Makas, alevlerin çevrede bulunan ormanlık alana sıçramaması için ilgili ekiplerin gerekli tedbirleri aldığını söyledi.

Patlamanın meydana geldiği bölgede bulunan Yurtbaşı köyü sakinleri ise, büyük bir gürültü duyduklarını, gürültüyle birlikte gökyüzünde alev topu gördüklerini belirterek, daha sonra patlamanın meydana geldiği bölgeye gidip, korku ve endişe içinde yangını izlediklerini söyledi.

...
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 04:34:37
Güncelleme :6 Ağustos 2008 Çarşamba 04:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?