4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

24 Kasım'a sazlı sözlü kutlama

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Müftülük Konferans Salonu'nda Milli Eğitim Müdürlüğü, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Öğretmenler Günü kutlama programı tertip edildi.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından gönderilen mesaj okundu. Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın törenin açılış konuşmasını yaptı. Aydın Yalçın konuşmasında şunları söyledi: 

“İnsanlık tarihi var olduğu günden beri öğretmenler toplumları yöneten, yönlendiren, onları yetiştiren onların boş kalp ve gönüllerine iyiliği, sevgiyi, ahlakı, doğruluğu, dürüstlüğü, yerleştiren öğretmenler olmuştur. Öğretmenler tarih boyunca yağmur çamur, köy mezra demeden gece gündüz insan yetiştirmek için koştular ve çalıştılar. Öğretmenler zenginliği parada pulda malda mülkte görmedi, öğretmenler zenginliği insan yetiştirmede gördü. Cumhuriyetimiz kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet ederken, onları fikri hür vicdanı hür insanlar olarak yetiştirme görevini de öğretmenlere tebliğ etmiştir.”

Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın’ın ardından kürsüye gelen emekli Öğretmen Cahit Bayraktar öğretmenlik mesleği ile ilgili bir konuşma yaptı. Kürsüye gelen Vali Refik Arslan Öztürk ise yaptığı konuşmasında mesleğe yeni başlayan öğretmenlere uyarılarda ve nasihatlerde bulundu.

Aldıkları ücretleri ve ülke yönetimini beğenmeyen öğretmenlere seslenen Vali Öztürk, "Biz adam değilsek siz bizi adam ediniz. Çaremiz sizlersiniz” dedi. Anadolu Öğretmen Lisesi Öğretmeni Sadık Çiçek Dünyanın bütün çiçekleri isimli şiiri okudu.

Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Erzincan genelinde tüm okullarda yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.

Yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere protokol mensupları tarafından ödül verilmesinin ardından, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Yeni Öğretmenlik mesleğine başlayan öğretmenlerin yıl içerisinde emekli olan öğretmenlere çiçek vermesinin ardından Anadolu Öğretmen Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro tarafından çeşitli türküler seslendirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan günün anlam ve önemini belirten resim sergisinin gezilmesi ile son buldu.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 09:14:05
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 13:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?