4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Belediyeden muhtara ev

Muhtarların daha modern mekanlarda hizmet vermesi için Erzincan Belediyesi tarafından 24 mahalleden 8'i için muhtar evleri tamamlanarak, yapılan törenle muhtarlara teslim edildi.

Bugün Yunus Emre Mahallesi'nde düzenlenen Muhtar Evi açılış törenine Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Küçükarslan, Erzincan Muhtarlar Şube Başkanı Kurtuluş Kılıç, mahalle muhtarları ile davetliler katıldı.

Erzincan Muhtarlar Derneği Şube Başkanı ve Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Kurtuluş Kılıç, 2006 yılında da belediyenin diğer mahallelerde muhtar evi çalışmasını yapacağını ifade ederek, "Artık muhtarlarımızın belli bir mekanı olmuştur. Hizmet alanına kavuşmuş muhtarlar, daha rahat ortamda mahalle sakinlerinin işlerini kolaylık yerine getireceklerdir" dedi. Mahalli idarelere yetki verilmeden birçok alanda faaliyetin yapılamayacağını ve mahalli idarelerin ne kadar güçlü olursa, üst bölümlerinde o kadar güçleneceğini açıklayan Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu da, hükümetin, muhtarlar noktasında gerekli çalışmaları yaparak, mahalli idareleri güçlendirdiğini ve yetkilerini artırdığını belirtti.

Erzincan'da yapılan çalışmanın diğer 81 ile örnek olacağını bildiren Kahyaoğlu, "Muhtarlar çok büyük sıkıntılar içerisinde bugünlere geldiler. Türk muhtarı aldığından çok geriye ödeme yapıyor. Hükümet zam istediğimizi olumlu karşıladı ve muhtarlarımıza yüzde yüzde zam yaptı. Ancak bu da yeterli değildir. 240 YTL aylık alan muhtar, bu parasını olduğu gibi Bağ-Kur'a yatırmaktadır. Muhtarların emeğinin karşılığını tam manasıyla alamamakta. Ümit ediyoruz ki hükümetimiz bu konuyu kısa süre içerisinde bir çözüme kavuşturur. Meclise sunulan bazı tekliflerimiz vardı. Eğer bunlar kabul edilirse muhtarlarımız rahata kavuşacaktır" diye konuştu.

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ise, Erzincan'da tüm mülki idare amirleri ile birlikte karşılıklı uyum ve anlaşma içerisinde birliktelik ile çalıştıklarını açıkladı. Başkan Buyruk, "Gelişmeye ayak uydurmak için alt yapıyı hazırlamamız gerekir. Daha önceden muhtarlarımız ya kendilerine ait işyerlerinde yada evlerinde bu görevlerini yapıyordu. Bu sorunu çözebilmek için muhtar evi projesi gerçekleştirdik. 2005 yılında 8 adet muhtar evini tamamladık. 2006 yılında ise 10 adet daha yapmayı düşünüyoruz. Erzincan genelindeki toplam 24 mahalle, muhtar evine kavuşacaktır" şeklinde konuştu.

Yunus Emre Mahallesi'nde düzenlenen Muhtar Evi açılışının ardından, sırasıyla Fatih, Barbaros, Başbağlar, Cumhuriyet, Kazım Karabekir, Mimar Sinan ve Atatürk Mahalleleri'nde yaptırılan muhtar evlerinin açılışları yapıldı. Erzincan Belediyesi tarafından yaptırılan muhtar evleri, mahallenin yeşil alanı içerisinde 45 metrekare üzerinden yapıldı. Muhtar evleri, 1 muhtar odası, 1 sekreter odası, 2 tuvalet ve bir mutfaktan oluşuyor.

Öte yandan Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, Erzincan Muhtarlar Şube Başkanı Kurtuluş Kılıç'a çalışmalarından dolayı plaket verdi.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 06:20:37
Güncelleme :13 Aralık 2005 Salı 13:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kurtuluş kılıç IP: 85.101.74.xxx Tarih : 14.12.2005 18:10:55
ERZİCANIMIZ İÇİN YAPILAN BU GÜZEL BİNALAR İÇİN YAPTIĞINIZYORUM VE HABERLERİNİZ VE İNTERNET ORTAMINA TAŞIDIĞINIZ VE TÜRKİYEMİZE ÖRNEK OLAN BU YAPILARI ALLAH TÜM MUHTARLARIMIZA NASİP ETSİN KENT HABERİN TÜM ÇALIŞANLARINA SELAM VE SAYGILAR SUNARIM