4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

BTC'den hanımlara hamur makinesi

Erzincan-Gümüşhane Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında; Erzincan'ın Tercan, Çayırlı, Refahiye ilçeleriyle Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinden geçen petrol boru hattı güzergahında bulunan köylere Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı şirketi (BTC.Co) ve Par Danışmanlık tarafından uygulanan "Toplumsal Yatırım Programı" çerçevesinde içme suyundan eğitime, tarımdan sağlığa ve kooperatif kuruluşuna kadar her alanda destek sürdürülüyor.

Şirket Saha Koordinatör Yardımcısı Mine Can Dumlar, gerçekleştirilen projelerle birçok insana her alanda destek sağladıklarını belirterek, petrol boru hattının geçtiği 4 kilometrelik koridor içerisinde kalan Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı 5 köyde, kadınları desteklemek amacıyla hamur yoğurma makinesi dağıtıldığını söyledi.

Dumlar, "Özellikle kış mevsiminin ağır geçtiği köylerimizde yaşayan kadınlarımız kendi ekmeklerini ortak olarak kullandıkları köy fırınlarında kendileri pişirmektedir. Ev hanımlarının ekmeklerini daha hijyenik koşullarda yapmasını sağlamak ve iş yüklerini azaltmak amacıyla hamur yoğurma makinesi dağıtmayı uygun bulduk. Proje kapsamında bulunan Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Şahverdi, Arpayazılı, Hacı köyü, Alacaatlı ve Teknecik köylerine dağıtılan hamur yoğurma makineleri hiçbir ücret alınmadan hibe edilmiştir. Yine proje kapsamında bulunan Refahiye ilçesine bağlı Yeniyurt, Madendere, Olgunlar, Konuk, Çamdibi ve Kalkancı köylerine de önümüzdeki günlerde hamur yoğurma makineleri dağıtılacaktır. Bunun yanı sıra Şahverdi, Arpayazılı, Hacıköy, Alacatalı ve Konuk köylerinde faaliyette bulunan köy fırınları gerekli bakım ve onarım yapılarak yeniden hizmete sunuldu. Ayrıca kadınlarımızın üretimlerinin hijyenik bir ortamda daha kaliteli olması için gerekli eğitim çalışmasına da devam etmekteyiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 13:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?