4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'Bu ilde kuş gribi yok!'

Günlerdir ülkemizi meşgul eden ve tavukçuluk sektörünü durma noktasına getiren kuş gribi ile ilgili bir açıklama yapan Erzincan Tarım İl Müdürü Abdülbaki Şahin, Erzincan genelinde kuş gribi olmadığını açıkladı.

Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin kış eğitimleri esnasında yaptığı açıklamasında , “Biz Tarım İl Müdürlüğü olarak tavukçuluk sektörünün temsilcileri ile istişare halindeyiz. Kuş gribi olarak Erzincan genelinde bize ihbar edilmiş en ufak bir durum olmadı" diye konuştu.

Özellikle tavukçuluk sektörü ile ilgili ilde çok önemli kuruluşlar bulunduğunu hatırlatan Şahin şöyle konuştu:

"Onların en büyük talepleri ilimizde böyle bir hastalık olmadığını açıklayabilir miyiz şeklinde, çünkü ellerinde belli oranda kanatlı eti mevcut. Bunları yurt içinde bile değerlendirmekte zorlandıkları yönünde bilgiler alıyoruz. Biz aslında tavukçuluk sektörünün temsilcileri ile birlikte bir açıklama yaparak eldeki ürünlerin son derece sağlıklı olduğunu ve yenmesinde en ufak bir sakınca olmadığını açıklayacaktık. Şu anda Erzincan Tarım İl Müdürü olarak bana ve müdürlüğüme kuş gribi dediğimiz tavuk vebası ile ilgili olarak en küçük bir ihbar bize ulaşmadı. Olduğu takdirde bizim arkadaşlarımız zaten konunun üzerine hassasiyetle gidiyorlar. Erzincan’daki kümesler tamamen entegre tesislerdir. Hepsi zaten veteriner hekim kontrolü altındadır. Bu tesisler son derece modern tesislerdir. Bu hastalığı ilimizde görülme olasılığı bana göre sıfırdır. Ama biz yine de her ihtimale karşı tedbirlerimizi almış durumdayız. Ama dışarıdan pazarlara gelen tavuklara izin vermiyoruz. Ancak Erzincan’daki tavuklar son derece sağlıklıdır. Halkımız bu konuda son derece rahat olsun. Güvenli bir şekilde Erzincan’da üretilen ve Tarım Bakanlığından izinli olan tavukları tüketebilirler."

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 09:56:36
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 16:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?