4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Buyruk'tan müjdeli haberler

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Kuruluna katılarak bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Ankara’ya yaptığı gezinin bir değerlendirmesini yaptı.

Ankara gezisinde Erzincan ile ilgili konular hakkında ilgili kuruluşlar ile görüşmeler yaptığını belirten Başkan Buyruk, görüşmelerden olumlu sonuçlar elde ettiğini kaydetti.

Erzincan belediyesi tarafından üretilen projelerin bir an önce hayata geçirilebilmesi için Ankara da bir çok temaslarda bulunduğunu belirten Başkan Buyruk, Ergan Dağı projesi için 200 bin YTL para çıkarıldığını, paranın 2006 yılında bölgede parsel çalışmalarında kullanılacağını söyledi.

Erzincan Üniversitesi hususunda meclis gündeminde olan 2006 yılı bütçe görüşmelerinin sürdürüldüğünü ve hemen ardından üniversite kanununun ele alınacağını belirten Başkan Buyruk, “Erzincan Üniversitesi en kısa süre içerisinde kurulacaktır” dedi.

Ankara’da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile de görüşmelerde bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, “TOKİ’nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında Çarşı Mahallesinde yapılan konutların çalışmaları çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Erzincan’da bu çalışmaların daha da artırılacak. Şuanda TOKİ Mengüceli Mahallesi üzerinde de 480 konut projesini sürdürüyor. Kentsel dönüşüm projesi çalışmalarımız, Çarşı Mahallesi’nin ardından Kızılay Mahallesi’nde devam edecek” açıklamasında bulundu.

Ayrıca 3. Ordu Komutanlığı ile de bir takım temaslarda bulunduklarına dikkat çeken Başkan Buyruk, “3. Ordu Komutanlığı’na ait olan şehir merkezindeki askeri lojmanlar ve yine Askerlik Şubesinin kaldırılmasını ve uygun bir yere taşınmasını talep ettik. Aynı zamanda mevcut binaların deprem görmüş olması, sobalı olması istenildiği kadar sağlıklı olmadığını belirttik. 3. Ordu Komutanlığı bu talebimize sıcak baktı. Bu konuyu Ankara’da ilgili yerlere ilettik. Ancak sonuç belli değil. Karayolları ve DSİ’de şehrin merkezi içerisinde kaldı. Bu iki kurum içerisine girip çıkan büyük tonajlı araçlar sık sık trafiğin aksamasına neden oluyor. Erzincan dışında diğer illere bakıldığında bu durum tamamen farklı ve bu kurumlar şehir merkezi dışarısındadır. Erzincan’da Bağ-Kur binası dışında resmi kurum bırakmayı düşünmüyoruz. Bu yöndeki projelerimizi gerçekleştirebilirsek Erzincan’a yeni ticaret yerleri ve yeni bir imaj kazandıracağız” şeklinde açıklamada bulundu.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2005 Cumartesi 11:43:01
Güncelleme :3 Ocak 2006 Salı 11:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?