4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Buyruk'tan önemli açıklamalar

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk geçtiğimiz gün iftar yemeğinde bir araya geldiği basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Erzincan belediyesinin çöp poşeti uygulamasından Pakistan’a yapılan yardımlar olmak üzere bir çok konuya değinen Başkan Buyruk, belediyenin çalışmalarının aralıksız olarak devam edeceğini açıkladı.

Erzincan belediyesi tarafından başlatılan çöp poşeti uygulaması sayesinde Erzincan’ın daha güzel bir görünüme kavuştuğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, kış ayının gelmesi ile birlikte sobalardan çıkan küllerin nereye döküleceğinin gündeme geldiğini söyledi.

Çöp poşeti uygulamasının kış ayı süresince de uygulanacağını ifade eden Başkan Buyruk, “Vatandaşlarımız küllerini ister poşette, isterse de sıcak metal kaplarda eski çöp konteynırlarının yerlerine koyarlarsa alacağız. Apartmanlarda oturanların ise günlük veya 2-3 günde bir alacağız. Biz metal kapları önerdik. İnşallah 2 yıla kadar doğal gaza kavuşursak kül derdinden kurtulacağız” diye konuştu.

Erzincan belediyesi aş evininde hizmete girmesi ile birlikte iftar yemeklerinde bir rahatlama olacağını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Buyruk “Bu aşevinden isteyen herkes yararlanabilecek. İlimize gelen misafir, yolcu, zengin her kim olursa bu aşevinden yararlanabilecek. Üniversite açılmasında, Anadolu liseleri de üniversiteye verilebilir. Hatta Hukuk Fakültesi de taşınabilir. Kampüs Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesinin bu bölgede olması sebebiyle kampüste orda kurulacaktır” dedi.

Erzincan’da bulunan ve belediye meclisince kaldırılması kararı alınan prefabrik işyerleri hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Buyruk, “34 prefabriğin 20’si kaldırıldı. 14’ünü Tedaş ve Telekom’a bildirdik. Onlar üzerinde durursak ceza yetkimiz var. Ama dozerle yıkmak Erzincan gibi küçük yerde olmuyor. Her yetki her yerde uygulanamıyor” dedi.

Pakistan’da meydana gelen deprem felaketinin ardından Erzincan belediyesinin de deprem zedeler için yardım topladığını açıklayan Buyruk, şöyle konuştu: "Pakistan için geçen hafta belediye olarak 5 bin 560 TYL para topladık. Erzincan halkına teşekkür ediyorum. Camilerimizden de 98 milyar topladık. Bu da bir rekordur. Memur, işçi, tüm çalışan kesim ellerinden geldiği kadarıyla Pakistan’a yardım yaptılar. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonra Pakistan için neler yapılabilir derseniz yine para yardımı en etkili olanıdır. Diğer yardımlar Pakistan’ın uzak olması nedeniyle para yardımı en makul olan yardımdır. Yardımlarımız devam edecek."

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 16:56:48
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 02:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özkan IP: 85.98.104.xxx Tarih : 26.10.2005 19:41:14
yasin köz tarafından yazılan haberleri okuyorum. Ben şehir dışındayım yasin köz ün yazdığı haberler sayesinde erzincan ile ilgili tüm haberleri okuma fırsatı buluyorum kendisien şükranlaerımı sunuyorum