4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çocuk haberciliği semineri

IPS İletişim Vakfı'nın sürdürdüğü "Medya Özgürlüğü ve Bağımsız Gazetecilik İzleme ve Haber Ağı" BİA2 projesi ile Unicef'in birlikte düzenlediği medya çalışanlarına yönelik "Çocuk Hakları Haberciliği Eğitim Programı" Erzurum'da yapıldı.

Programa Erzincan’dan 2 gazeteci ve 3 radyocu olmak üzere toplam 5 kişi katıldı. Erzurum Palandöken Palan Otel'de iki gün süresince devam eden programa Erzincan dışında Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bingöl, Tunceli, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon ve Rize illerinden de yerel gazete, radyo ve televizyon çalışanları ile yaygın medya temsilcileri katıldı.

Eğitimin ilk gününde, İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nden Avukat Seda Akço, "Çocuk Hakları ve Habercilik", İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezinden Avukat Yasemin Onat “Çocuğun bir birey olarak topluma katılma özgürlüğünü kullanması, çocukların haber konusu olduklarında suistimal edilmemeleri”, Çocuk Hakları Koalisyonu'ndan Doç. Dr. Serdar Değirmencioğlu "Çocukların medyada temsili, eleştirisel bir bakış, çocukların düşüncelerini açıklama hakkı, çocukların düşünce özgürlüğü, çocukların medyaya katılımı, çocuk medyası", Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesinden Yard. Doç Dr. İncilay Cangöz, “Haber kaynağı olarak çocuklar, etik, medyada çocuk hakları ihlalleri” konularında birer sunum yaptı.

Programda Unicef Türkiye Temsilcisi Sema Hosta tarafından UNICEF’in ülke programı tanıtımı yapıldı. Çocuk haberlerinin yapıldığı fakat haberin ardından meydana gelebilecek olayların ve gelişmelerin hiç düşünülmediğinin ifade edildiği toplantıda, gerek yazılı gerek görsel medyada çocuklara faydalı ve çocukları ilgilendiren programlar yapılması gerektiği vurgulandı.

Sokakta yaşayan çocukların sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekilen toplantıda, okullarda da şiddet olaylarının giderek attığı belirtilerek, çocukların artık korku içerisinde oldukları kaydedildi. Yeni ceza kanunu ile birlikte getirilen çocuk hakları yasasının yeterince yerine getirilmediğinin konuşulduğu programda, çocuk haklarının uygulamaya konulabilmesi için en büyük görevin basın yayın organlarına düştüğü hatırlatılarak, konu ile ilgili yeterince haber yapılması istendi.

ERZİNCAN’dan 5 MEDYA TEMSİLCİSİ PROGRAMA KATILDI

IPS İletişim Vakfı'nın sürdürdüğü "Medya Özgürlüğü ve Bağımsız Gazetecilik İzleme ve Haber Ağı" BİA2 projesi ile Unicef'in birlikte düzenlediği medya çalışanlarına yönelik Çocuk Hakları Haberciliği Eğitim Programına Erzincan’da faaliyet gösteren 3 radyo temsilcisi 2 gazeteci olmak üzere toplam 5 kişi katıldı.

Programa Habercan Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yasin Köz, Anadolu Ajansı Muhabiri Faruk Canbaba, Radyo Can sorumlusu Suat Abdulhakimoğulları, Can Radyo Koordinatörü Yasemin Abdulhakimoğulları ile Radyo Can’da program yapımcılığı yapan Yakup Gülüm katıldı.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 09:46:22
Güncelleme :8 Aralık 2005 Perşembe 14:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?