4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çöp sorunu çözülemiyor

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı, çöp depolama konusunun netliğe kavuşması amacıyla Belediyeler Birliği'nin kurulmasının Erzincan için kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Erzincan Çevre ve Orman Müdürü Zakir Karartı, yaptığı açıklamada, Türkiye'de katı atıkların toplanması, taşınması ve geri kazanılmasıyla çevre ve insan sağlığına olumsuz etki yapmadan bertaraf edilmesiyle ilgili yetkinin belediyelere verildiğini vurguladı.

Erzincan genelinde bölgesel işbirliği yapabilecek belediyelerden alternatif katı atık depolama alanlarının belirlenmesinin istendiğini kaydeden Karartı, "Ayrıca vahşi atık depolama alanlarının ise Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ve Katı Atık Sahalarının Yönetimi ile önerge doğrultusunda kapatılarak rehabilite çalışmalarının başlatılması gerektiği yönünde il, ilçe ve belde belediyelerimizin tamamına talimat verilmiştir" dedi.

Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı, AB müktesebatına uyum kapsamında ülkemizde yaşanan katı atık sorununun çözümünde; katı atık düzenli depolama tesislerinin hayata geçirilmesi ile ilgili olarak il genelinde en kısa zamanda bir üst birlik kurulması ve belediyelerin katı atıklarını bir arada toplayacakları alanı belirlemeleri gerektiğini vurguladı.

Karartı, "Birliğe katılmayacak belediyeler İl Müdürlüğümüze üst birliğe katılmayacağını bildirmeli, mevcut sahaları hakkında bilgi vermelidir. Çöp depolama sahasının derhal rehabilite edilmesi, ya da eski alan üzerinde iyileştirmeye gidilmesi veya mevcut alanın kapatılarak aynı yönetmenlik çerçevesinde yeni katı atık düzenli depolama tesislerini kurmaları gerekmektedir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 12:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?