4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çukurları elleriyle onardı

Yunus Emre Mahallesinde ikamet eden vatandaşların yolların bozuk olmasından şikayet etmesi üzerine Mahalle Muhtarı Kurtuluş Kılıç çözümü kendi cebinden para vererek yolları düzeltmekte buldu.

Türkiye muhtarlar derneği Erzincan şube Başkanı Kurtuluş Kılıç kendi imkanları ile Yunus Emre Mahallesinin yollarını düzenlemeye başladığını açıkladı. Yol güzergahını kullanan araç şoförlerinin yoğun şikayetleri üzerine defalarca Erzincan belediyesine yapmış olduğu başvurulardan netice alamayan Yunus Mahallesi Muhtarı Kurtuluş Kılıç kolları sıvayarak kendi parası ile aldığı malzemeyi yine kendisi hazırlayıp yollara yama yaptı.

Mahallesi içerisinden geçen yolların büyük kısmında yer yer çukurlar oluştuğunu ve bu çukurların araç sürücülerine büyük sıkıntılar çektirdiğini söyleyen Kurtuluş Kılıç mahalle sakinlerinden ve sürücülerden büyük şikayetler aldığını, bu durumu Erzincan belediyesine de bildirdiğini fakat bir netice alamayınca böyle bir yola başvurduğunu söyledi.

Kendisini Yunus Emre Mahallesine Muhtar olarak seçen vatandaşların kendisinden hizmet beklediğini belirten Kılıç kendi parası ile kendi mahallesinin yollarını yamadı. Yunus Emre Mahallesi Muhtarı ve Türkiye Muhtarlar Derneği Erzincan Şube Başkanı Kurtuluş Kılıç, “Belediyenin yetişemediği yerde biz muhtarlara görevler düşmektedir. Bizde görevimizin bilincinde olarak mahallemizde gördüğümüz bu eksikliği bir şekilde gidermemiz gerekiyordu. Kendi cebimizden para verdik, kolları sıvadık ve mahallemiz içerisinden çeken yollarda meydana gelen çukurların büyük kısmını onardık. Erzincan belediyesi bizim çalışmamız karşısında bize destek vereceğini söyledi” diye açıklamada bulundu.

Mahalle sakinleri ise Mahalle Muhtarının yaptığı bu çalışmayı takdir ederek, belediyenin kendilerine sahip çıkmadığını ileri sürdüler. Mahalle içerisindeki yolları kullanan araç şoförlerinin çukurlara girmemek için ani manevralar yaptığını belirten mahalle sakinleri bu nedenle yolların oldukça tehlikeli bir hale geldiğini söylediler.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 09:21:23
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 12:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?