4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Depremzedelere 2 TIR yardım

Erzincan'da Valilik ve Kızılay Derneği Şube Başkanlığı tarafından başlatılan kampanyalarda toplanan 2 TIR dolusu yardım malzemesi, düzenlenen törenle Pakistan'daki depremzedelere gönderildi.

Erzincan Valiliği önünde düzenlenen uğurlama törenine, Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin'in yanısıra, Kızılay Erzincan Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Parmaksızoğlu ile Kızılay Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve Kızılay personeli katıldı.

Törende, Pakistan'a gönderilen yardımlar hakkında bilgi veren Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, deprem felaketleri ve doğal afetlerin ülkenin değişik bölgelerinde yaşandığını, bundan sonra da yaşanabileceğini belirterek, "Ama memnuniyetle görmekteyiz ki, halkımızın bu konudaki hassasiyeti, duyarlılığı çok fazladır. Özellikle Erzincan halkı bu konuda çok çok daha duyarlıdır. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Vekili Ertekin, Erzincan Valiliği ve Kızılay Şubesi'nin halkın desteğiyle toplanan, 50 ton un, 50 ton şeker, giyim ve çeşitli gıda malzemelerinden oluşan yardım malzemelerini önce Ankara'ya, oradan da Pakistan'a gönderileceğini ifade etti.

Ertekin, "Pakistanlı kardeşlerimizin acısının dindirilmesi, onlara yardım elinin uzatılması ve özellikle de bu yardımların Erzincan'dan gitmesi çok anlamlı. Biz Pakistanlı kardeşlerimizin acılarını tekrar paylaşıyoruz" diye konuştu.

Vali Vekili Ertekin'in konuşmasının ardından toplam 64 ton yardım malzemesi yüklü 2 TIR Erzincan Valiliği önünden Ankara'ya uğurlandı.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 16:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?