4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Dernekler artık 'net' çalışacak

Dernekler Daire Başkanlığı tarafından yeni başlatılan bir uygulama neticesinde kamu yararına çalışan dernekler ile büyük defter tutan derneklerin yıl sonuna kadar kendilerine mail edinmeleri gerekiyor.

Yapılan e-Dernek çalışması hakkında açıklamada bulunan Erzincan Dernekler Müdürü Mehmet Timur Tüzüner, Dernekler Daire Başkanlığı tarafından e-Dernek sitesinin hizmete sokulduğunu söyledi.

Tüzüner, zaman içerisinde tüm işlemlerin bu kurulan yeni sistem üzerinden internet kanalıyla yapılacağını belirterek, "Bu sayede bir oto denetim sistemi de kurulmuş olacak. Bununla ilgili öncelikle kamu yararına faaliyet gösteren dernekler ile birlikte büyük defter tutan yıllık girdisi 500 bin YTL olan derneklerimiz İç İşleri bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı sitesindeki e-mail bölümünden bir adres sayfası oluşturacaklar. Derneklerin internet ortamında sayfalarını oluşturmaları belki uzun sürebilir bazıları bu işlemi yapmakta zorlanabilir, fakat bizimle irtibata geçmeleri halinde kendilerine gereken yardımlarda bulunacağız. Derneklerimizin sayfalarını yıl sonuna kadar mutlaka tamamlamaları gerekmektedir” diye konuştu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 09:07:49
Güncelleme :17 Eylül 2005 Cumartesi 14:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?