4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

E-Muhtarlık bilmecesi

Erzincan Merkez Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Kurtuluş Kılıç tarafından hayata geçirilerek AB hibe programına gönderilen ve onay alan E-Muhtarlık projesini Samsun'un tek bayan muhtarı olan Filiz Kavalcı Türkiye de ilk defa projenin kendisi tarafından hayata geçirildiğini ileri sürdü.

E-Devlet uygulamasını örnek alarak E-Muhtarlık projesini hayata geçirdiğini açıklayan Samsun Ulugazi Mahallesi Muhtarı Filiz Kavalcı basına yaptığı açıklamasında projenin Türkiye’de ilk defa kendisi tarafından hayata geçirildiğini belirtti.

Erzincan Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Kurtuluş Kılıç ise yaptığı açıklamasında E- Muhtarlık projesinin kendisine ait bir proje olduğunu ve bu kapsamda 1999 yılından bu yana çalışmalar yaptığını söyledi.

Samsunda yapılan projenin tamamen bireysel olduğunu söyleyen Kurtuluş Kılıç kendisinin hazırladığı projenin ise samsundaki gibi bir mahalleyi değil Erzincan’ın tamamını kapsadığını söyledi.

E-Muhtarlık ile birlikte Erzincan’daki tüm muhtarların birbirine bağlı olarak çalışacaklarına dikkat çeken Muhtar Kılıç, kendisinin bireysel olarak da bu uygulamayı uzun yıllardan buyana kullandığını kaydetti.

Özellikle 2 bin yılı nüfus sayımının ardından böyle bir çalışmanın şart olduğunu anladığını ve bu yönde çalışmalarına başladığını belirten Kurtuluş Kılıç, “2000 yılında yapılan nüfus sayımının ardından dönemim Cumhurbaşkanı ve Başbakanına konu ile ilgili bir yazı yazdım. 2002 yılında ise Avrupa Birliği hibe programlarının seminerlerine katılarak projeme destek aramaya başladım. Avrupa Birliği'nden projeme destek gelebileceğini anlayınca da projemi hazırlayarak 14 Haziran 2005 günü Erzincan Valiliği'ne AB’ye teslim edilmek üzere projemi sundum. 15 Haziran tarihinde AB merkezi finans ve ihale birliğine teslim edilen projemiz kabul gördü. 10 ilden 1463 projenin gönderildiği Avrupa Birliği hibe programı dahilinde kabul gören 150 proje içerisinde bize ait olan E-Muhtarlık projesi 78 puanla yer alıyordu. İşin kişisel olarak kullanımına gelindiğinde ise be bu sistemi 1999 yılından bu yana kullanıyorum ayrıca mahalleme oluşturduğum web sitesi de 6 aydan bu yana hizmettedir. Bu kapsamda bu projenin başkaları tarafından biz ürettik biz düşündük denilmesi bizleri üzmüştür” açıklamasında bulundu.

Yasin Köz / Erzincan / Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 09:27:48
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 13:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İskender YILDIZ IP: 78.162.58.xxx Tarih : 20.09.2008 17:06:51

Gaziantep'ten merhabalar. İster Filiz KAVALCI ( Samsun) , isterse Kurtuluş KILIÇ ( Erzincan ) olsun, her iki muhtarınki de halk yararına çalışmalar. Ellerinize sağlık. Siz, Kahramanmaraş Göksun Keklikoluk Köyü, Sivas İmranlı Doğançal Köyü baita olmak üzere, bekleyenlere selamlar.