4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Enerji hatları yeraltına alınıyor

Erzincan Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Müessese Müdürü Mustafa Taşdemir, "Elektrik hatlarımızı peyder pey yeraltına alıyoruz" dedi. Enerji alanında Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından Erzincan genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Taşdemir, Aras Elektrik olarak sürdürülen çalışmaların Erzincan merkezle sınırlı kalmayıp ilçe ve beldelerde yoğunlaştırıldığını belirtti.

Taşdemir, "Müessese olarak yapmış olduğumuz çalışmalarla kayıp kaçağın yanında meydana gelen arıza kayıplarının da asgariye indirmek için büyük mücadele başlatılmıştır. Elektrik hatlarının bakım onarımlarının yapılması için projeler hazırlayıp onları hayata geçirmek için uğraş verilmektedir. İlçeler ve merkezde ekonomik ömrü biten şebekelerin değiştirilerek yeraltı şebekesine dönüştürülmesine başlanıldı. Kemaliye İlçemiz'de şehrin şebekesi değiştirilerek yeraltına dönüştürüldü. Refahiye ilçemizde ise şehrin şebekesini yeraltına alma çalışmalarına başlanıldı.

Erzincan merkezde de yer altı şebeke çalışmalarında yüzde 90 oranında bir gerçekleşme sağlanmıştır. Kazımkarabekir, Aslanlı, Yenimahalle, İnönü, Atatürk ve Cumhuriyet mahallelerinde sürdürülen çalışmalar 2005 yılı sonu itibariyle tamamlanacaktır. Diğer mahallelerimizin proje çalışmaları devam etmektedir. Bu mahallelerimizin de 2006 yılında ihalesi yapılarak çalışmalara başlanılacaktır. Bugüne kadar yapılan çalışmalar için 10 milyon YTL harcama yapıldı. Abonelerimizden DSİ 8 milyon, belediyelerin de 500 bin YTL borçları bulunmaktadır. Belediyeler borçlarını yeniden yapılanmayla birlikte ödüyorlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 13:59:02
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 14:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?