4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Erzincan Öğretmenevi kasımda açılıyor

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait olan ve 7 yıl önce güçlendirilmesine karar verilen Erzincan Öğretmen Evi'nin Kasım ayı içerisinde teslim edileceği belirtildi. Öğretmen evinin depreme karşı dayanıklılığını arttırma çalışmaları için bugüne kadar 600 bin YTL harcama yapıldı.

Erzincan Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nce 1998 yılında afet yapıları yönetmenliği gereği Erzincan genelinde kamu kurum ve kuruluşlara ait binalarda yapılan incelemeler neticesinde güçlendirme çalışmasına gerek duyulan binalar arasında yer alan öğretmen evi için 2000 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü takviye projesi yaptırdı. Birinci kısım ihalesi yapılan öğretmen evi için Milli Eğitim Bakanlığı'nda 230 bin YTL ödenek kullanılarak çalışmalara başlanıldı. 2005 yılında yapılan ikinci kısım ihale için 368 bin YTL kullanılarak çalışmalara kaldığı yerden devam edildi. Yapılan çalışmaların Kasım ayı itibariyle sonlandırılarak öğretmen evinin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmesi bekleniyor.

Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Vekili Rahmi Şenocak, birinci kısım ihale yapıldıktan sonra binanın güçlendirme çalışmasına başlandığını ve statik projede değişiklik yapılmasına karar verildiğini vurguladı. Şenocak, "Yapılan değişiklikler sonucunda götürü bedel üzerinden ücret ve iş arttı. İlk etapta bize aktarılan para bu iş için harcandı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen ikinci bir ödenekle ikinci kısım ihale 2005 yılında yapılarak çalışmalara yeniden başlanıldı. Çalışmaların süresi Kasım ayında bitirilerek teslim edilmesi bekleniyor. Yapılan güçlendirme çalışmaları esnasında öğretmen evinde birtakım değişiklikler yapıldı. Binanın idari kısmında yapılan kısıtlamalarla yatak ve oda sayısı arttırıldı. Bina yer döşemesi, kapılar ile çatısında da yapılan değişikliklerle günümüzün teknolojisine uygun Erzincan'a yakışır bir öğretmen evi görünümüne kavuşturuldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 16:49:08
Güncelleme :29 Eylül 2005 Perşembe 12:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?