5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Erzincan'da Aşure günü etkinlikleri

Erzincan'daki alevi vatandaşlar, Muharrem Ayı'nda 12 gün tuttukları "matem orucu"nun bitmesi münasebetiyle il merkezindeki ve merkeze bağlı Ulalar Beldesi'nde bulunan cemevlerinde düzenlenen Aşure Günü'nde biraraya geldi.
Ulalar Beldesi'ndeki Yunus Emre Cemevi'nde düzenlenen Aşure Günü'ne, Vali Vekili Adem Keleş'in yanısıra, İl Emniyet Müdürü Ahmet Çimen, Ulalar Belediye Başkanı Ercan Koçer, Merkez Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Demirağ, CHP İl Başkanı Coşkun Yılmaz, İl Müftüsü Mustafa Uçar, Emniyet Müdür Yardımcıları Kamil Öz, İlhan Akgüneş ve Candemir Özdemir ile belde halkı katıldı. Aşure Günü sebebiyle düzenlenen programda, Ulalar Yunus Emre Cemevi Başkanı İsmail Bal, Cemevi Dedesi Ahmet Uğurlu ve Ulalar Belediye Başkanı Ercan Koçer birer konuşma yaptı. Programda son konuşmayı yapan Vali Vekili Adem Keleş ise, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, konuşmasını Hacı Bektaşi Veli'nin, "Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım" şeklindeki sözleriyle tamamladı.
Programda daha sonra kurban eti, pilav ve aşureden oluşan yemek davetlilere dağıtıldı. Ulalar Beldesi'ndeki aşure dağıtımının ardından merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Merkez Cemevi'nde aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Buradaki programa da yine başta Vali Vekili Adem Keleş olmak üzere Ulalar Beldesi'ndeki programa iştirak eden protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlar cemevi yemekhanesinde verilen kurban eti, pilav ve aşureden almak için uzun kuyruklar oluşturdular. Her iki cemevinde düzenlenen aşure gününde yüzlerce vatandaşa kurban eti ve aşure dağıtıldı.
iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 16:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?