4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Erzincanlı gazetecilere ödül

Merkezi Erzurum'da bulunan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nce düzenlenen 2004 yılı Başarılı Gazeteciler Yarışması'nda dereceye giren gazeteciler ödüllerini düzenlenen törenle aldı. "Doğunun Haber Oskarları" olarak değerlendirilen yarışmada Erzincanlı gazeteciler 5 dalda ödül aldı.

Erzurum’da düzenlenen ödül törenine Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyetinin en eski üyelerinden olan Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk’ta onur konuğu olarak katıldı.

Törene, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, Emniyet Müdürü Tahsin Demir, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman UKAV, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, DAGC eski başkanları, gazeteciler ve eşleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Palan Otel'de geçtiğimiz cumartesi akşamı yapılan törende konuşan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Doğu Anadolu'da görev yapan gazetecilerin zor şartlarda çalıştıklarını ifade ederek, çalışanların öncelikle sosyal güvenceye ve 212 sayılı basın iş kanunu kapsamına kavuşturulmaları gerektiğini söyledi.

Özsoy, hükümet yetkililerinden de gazeteciliğin daha etkin, kişilik haklarına saygılı ve oluşturulacak meslek yasası çerçevesinde daha özgür bir şekilde yapılması için Gazetecilik Meslek Yasası'nın çıkarılmasını istedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Ukav da Türkiye'de gazete çıkarmanın Cumhuriyet Savcılıkları'na verilen bir dilekçe ile sağlandığını belirterek , "Bir berber dükkanı açarken bile ustalık belgesinin sorulduğu ülkemizde, gazete çıkarmak bu kadar kolay. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Bunun için de Gazetecilik Meslek Yasası'nın çıkarılması gerekir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödüllerin dağıtımına geçildi. Yarışmada, Televizyon Görüntü Yerel CAN TV Yasin Köz, Televizyon Görüntü Yaygın İhsan Senir İHA, Spor Haberi Yaygın Burhan Torunlar Zaman Gazetesi ödül kazandı.

Araştırma-gezi-inceleme Halil Yüksel Özden gazetesi (Mansiyon) ve Radyo programcılığı yerel Recep Onur Çetin Radyo Tek (mansiyon) Yarışmada Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi'nden 23 gazeteci ödül, 11 gazeteci mansiyon ve 2 gazeteci de jüri özel ödülüne layık görüldü.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 15:12:47
Güncelleme :3 Ocak 2006 Salı 11:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?