4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Fakiri güldüren mağaza

Erzincan Belediyesi'nin, kullanılmayan elbiselerin revize edilerek yeniden kullanılabilir hale getirilmesini sağlayan, 'Elbise Dönüşüm Sistemi'nin son halkası olan ve Erzincan'daki fakir vatandaşların yüzünü güldüren giyim mağazası hizmete açıldı.

Mağaza açılışından önce Elbise Dönüşüm Sistemi'nin işleyişiyle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, vatandaşların belediyeye getirdiği kullanılmayan elbiselerin yenilenme aşamalarını anlattı.

Başkan Buyruk, belediyeye ait depolarda toplanan giyim eşyalarının önce sanayi tipi çamaşır makinelerinde yıkanıp kurutulduğunu belirtti. Başkan Buyruk, "Daha sonra terzihanede gerekli onarımları yapılan giysiler, ütülendikten sonra poşetlenip askıya asılıyor ve kullanıma hazır hale getiriliyor" dedi.

Başkan Buyruk, çok eski ve tamiri mümkün olmayan eski eşyaların ise yakılarak imha edildiğini dile getirdi. Başkan Mehmet Buyruk, Elbise Dönüşüm Sistemi'yle ilgili yaptığı kısa tanıtımın ardından, yenilenen giysilerin ihtiyaçlı vatandaşlara ulaştırılması için belediye görevlileri tarafından tanzim edilen Süleyman Demirel İş Merkezi'ndeki mağazanın açılışını yaptı.

Vali Refik Arslan Öztürk'ün de katıldığı mağaza açılışında konuşan Başkan Buyruk, kamuoyuna fazla duyuru yapılmamasına rağmen Elbise Dönüşüm Sistemi'nin büyük ilgi gördüğünü kaydederek, proje sayesinde yaklaşık 5 bin kişinin giyim ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduklarını vurguladı. Başkan Buyruk'un ardından konuşan Vali Refik Arslan Öztürk ise, "Eğer her bir kuruşumuzu düşünerek, tartarak harcamış olsaydık; Türkiye'de insanlar kimseye muhtaç olmazdı, Türkiye de kimseye muhtaç olmazdı" diyerek, projeye emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Öztürk ve Başkan Buyruk daha sonra mağazanın açılışını yaptılar. Başkan Buyruk mağazada da Elbise Dönüşüm Sistemi'nin işleyişiyle ilgili olarak Vali Öztürk'e bilgiler verdi.

Gelinlikten ayakkabıya, çantadan eşarba kadar her türlü giyim eşyasının bulunduğu mağazada, belediye tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi vatandaşlar hiçbir ücret ödemeden tepeden tırnağa giyinebilecek. Mağazada izdiham yaşanmaması için ihtiyaçlı vatandaşların gruplar halinde mağazaya getirileceğini belirten belediye yetkilileri, belirlenen ihtiyaçların yurttaşlara mağaza görevlileri tarafından verileceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 14:41:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?