4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Gıda denetimleri

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri şehrin muhtelif yerlerindeki gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Kontrol Şube Müdürlüğü gıda denetim uzmanları hem olağan kontrolleri devam ettiriyor hem de gelen ihbarları anında değerlendiriyor.

5179 Sayılı yasayla gıdaların ve gıda satışı yapılan yerlerin denetim ve kontrolünün Tarım İl Müdürlüklerine verilmesinin ardından denetimleri sıklaştıran Tarım İl Müdürlüğü şehirdeki tüm market, fırın, kasap, pastane, kafeterya gibi gıda üretimi, gıda satışı veya toplu gıda tüketimi yapılan yerleri denetlemeye devam ediyor.

Tarım İl Müdürlüğü son yaptığı denetlemelerde ise bir markette son kullanma tarihi geçmiş 39 kalem mala el konularak gıda malzemeleri imha edildi.

Gıda denetimleri neticesinde ele geçirilerek imha edilen 39 kalem ürün ile ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin, denetimlerin gün geçtikçe artacağını belirterek, şunları söyledi:

“Kontrol Şube Müdürlüğündeki gıda uzmanlarımız son olarak denetimleri esnasında şehir merkezinde faaliyet gösteren bir markette son kullanma tarihi geçmiş 39 kalem gıda satışının yapıldığını tespit etmiştir. Bisküvi, çikolata, yağ, salça, meyve suyu gibi değişik gıdalardan oluşan bu 39 çeşit gıda malzemesine Müdürlüğümüzce el konularak, bu gıdaların Erzincan Belediyesi çöplüğünde imha edilmesi sağlanmıştır.

Ayrıca bu gıdaların satışını yapan markete yasa gereği bin 112 YTL para cezası uygulanmıştır. Öncelikle gıda üreten veya satışını yapan işletme sahipleri yasalara uymakla yükümlüdürler. Bizim işimiz de işletmelerin yasalara uyup uymadığını denetlemektir. Hiç kimsenin halkımızın sağlığı ile oynama hakkı bulunmamaktadır. Bu yüzden tüm gıda işletmeleri 5179 sayılı yasaya uymalıdır. Uymayan işletmeler ise yasalarımızın öngördüğü şekilde cezalandırılacaktır. Gıda uzmanlarımız her gün denetimlerini devam ettirmektedirler.”

Tüketicilere yönelikte tavsiyelerde bulunan Şahin, “ Lütfen bir gıda maddesini satın alırken üzerindeki etiketi iyi inceleyiniz. Ambalajının bozulmamış olmasına ve uygun koşullarda saklanıp saklanmadığına dikkat ediniz. Gıdanın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından izinli olup olmadığına iyi bakınız. Ve son kullanma tarihinin geçmemiş olmasına da özen gösteriniz. Halkımız aksi bir durumla karşılaşması halinde Müdürlüğümüzün 214 20 87 numaralı telefonuna ihbarda bulunabilirler. Erzincan Tarım İl Müdürlüğü olarak halkımızın sağlığını tehlikeye atacak gıdaların üretilmesine ve satılmasına asla izin verilmeyeceğini herkesin çok iyi bilmesini istiyorum” diye konuştu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 19:54:50
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 04:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?