4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hacı adaylarına seminer

2006 yılı hac organizasyonuna kesin kayıt yaptıran hacı adaylarına yönelik olarak Hac seminerleri başladı.

2006 hac sezonunda Erzincan’dan 397 hacı adayı kutsal toprakları ziyaret edecek, hac dönemi öncesi Erzincan müftülüğü tarafından hacı adaylarına yönelik bilgilendirme seminerleri verilmeye başladı. İlki dün verilen kurslar 5 gün süresince devam edecek.

Müftülük konferans salonunda düzenlenen 2006 yılı hac organizasyonu kursları öncesi bir din görevlisi tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak hac mevsiminin hacı adaylarına, memleketimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesi için dualar edildi.

Hac seminerleri Hac ibadeti ile ilgili dini bilgiler beşeri münasebetler yolculuk ve Suudi Arabistan da ki işlemler konularını kapsamaktadır. Bununla beraber tavaf uygulamalı olarak hacı adaylarına gösterilecek.

Erzincan’dan bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının %40’lık kısmı şirketler yolu ile giderken geri kalan % 60’lık kısım ise diyanet işleri vasıtası ile kutsal topraklara gidecekler. Diyanet işleri organizasyonu ile hacca gidecek hacı adaylarından yemekli tip adaylar 22.12.2005 tarihinde diğer normal adaylar ise 24.12.2005 tarihinde gideceklerdir.

Günde beş saat olarak işlenen kurslara da Erzincan müftüsü Mustafa Uçar, Müftülük Vaiz’i Adem Karadeniz, idari bilimler husun da Mesut Taş ve beşeri münasebetler konusunda da Aydemir Erkal tarafından adaylara bilgiler veriliyor. Seminer dönemi içersinde hacı adaylarının menenjit aşıları da yapılarak bazı sağlık önlemleri de alınıyor.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 09:06:50
Güncelleme :29 Kasım 2005 Salı 12:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?