4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Huzurevlerine denetleme

Erzincan'da, İnsan Hakları İhlallerini Araştırma, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu, il genelinde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı kurumları denetledi. Yapılan denetimlerin bir değerlendirmesini yapan Komisyon Başkanı Rıdvan Aydemir, denetimlerde özel sektörde olumsuz bir durum ile karşılaşılmadığını fakat Sosyal Hizmetlere bağlı kurumlarda bir takım eksikliklerin tespit edildiğini söyledi.

Komisyonun denetimlerinin aralıksız olarak devam edeceğini vurgulayan Komisyon Başkanı Rıdvan Aydemir şöyle konuştu: 

“Komisyonumuz basın huzurunda huzurevinde, 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, Sabancı Kız Yurdu'nda ve Özel rehabilitasyon merkezlerinde bir takım incelemelerde bulundu. Yaptığımız tespitlerde şunu gördük, özel sektöre bağlı rehabilitasyon merkezlerinde hijyen boyutunda, personel boyutunda, binaların fiziki yeterliliği konularında bir sorun olmadığını bu yerlerin oldukça yeterli olduklarını gözledik. Maalesef kamuya ait sosyal hizmetler il müdürlüğüne bağlı rehabilitasyon merkezinde aynı kriterleri göremedik. Bu noktada gördüğümüz ciddi eksiklikler; yetişkin çağda kız ve erken çocukların aynı yerde olmaları yanlıştır. Çocuklar özürlülük derecelerine göre ayrılmamış, mutlaka burada özürlülük derecelerine göre bir ayrıma gidilmesi gerekiyor. Diğer taraftan 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi'nde personel yetersizliği olduğu dikkatimizi çekti. Burada bir karışıklık olmuş olsa müdahale edecek personel yok. Biz gördüğümüz bu eksiklikleri raporlarımıza yazarak gerekli birimlere intikal ettirdik."

Kamuya ait kurumlar içerisinde 100. Yıl Huzurevi'nin kendilerini  oldukça memnun ettiğini belirten Aydemir, "Huzurevinde tek gördüğümüz eksiklik ise sevgi eksikliğiydi. Burada ziyaret ettiğimiz yaşlılar bizlerle sohbet ederek, tek sıkıntılarının kendilerini ziyaret eden kimse olmadığını söylediler. Bu noktada Erzincan halkından ve sivil toplum birliklerinden Huzur evine belli aralıklar ile ziyaretlerde bulunmalarını istiyoruz" dedi. 

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 09:14:51
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 12:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?