4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İl encümeni toplandı

Erzincan İl Daimi Encümen Toplantısı Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin Başkanlığında toplanarak, 11 gündem maddesi üzerinde görüşme yaparak karara bağladı.

Encümen toplantısında gündeme gelen ilk 3 satış ve kiralama ihale maddesinin zaman aşımına uğradığı için gündemden kaldırılması kararı alındı.

Gündemden kaldırılan maddeler içerisinde yer alan, Beybağı Mahallesi'nde bulunan 3129,39 metrekare yüz ölçümlü taşınmaz için bir talipli çıktığı fakat bu arazi içerisinde mezar bulunduğu için taliplinin arsayı almaktan vazgeçtiği öğrenildi.

Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, mezarlık alanı olmayan yerde mezar olmasının yanlış olduğunu kanunen bu mezarı buradan kaldırma yetkileri bulunduğunu encümen üyelerine hatırlatarak, mezarın arsa üzerinden kaldırılması için çalışma yapılmasını istedi.

Erzincan İl Daimi Encümen toplantısında görüşülen gündem maddeleri ise şöyle;

İlçe Özel idare iş hanlarında bulunan büro mesken ve dükkanların satışının yapılması, İstasyon mahallesinde bulunan 5 parçadan oluşan toplam 4.686,74 metrekare yüz ölçümlü taşınmazın kiraya verilmesi ve Beybağı mahallesinde bulunan 3129,39 metrekare yüz ölçümlü taşınmazın satışının yapılması ile ilgili maddeler zaman aşımına uğradığı ve ihale sürecinin bittiği için gündemden çıkartılması kararı alındı. Merkez Elmaköy i42b3 paftada bulunan 837-838 nolu parsellerin tevhiden ifrazının yapılması,

Erzurum, Erzincan ve Bayburt illeri kalkınma birliğine katılım payının ödenmesi, İliç Leventpınar köyüne yardım yapılması, İl Özel idaresi makine parkında bulunan araçlar için akü ve dış lastik alınması, İlçe ilköğretim okullarının elektrik, su, telefon ve kırtasiye borçları için ödenek çıkartılması, Refahiye ilçe Milli eğitim müdürlüğünde ilköğretim hizmetlerinde kullanılan fotokopi makinesinin tamiri için ödenek çıkartılması, Kemaliye köylere hizmet götürme birliğine yardım yapılması, tapu tahsisli yerlerin satışının yapılması konuları görüşülerek karara bağlandı.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 09:18:27
Güncelleme :16 Kasım 2005 Çarşamba 14:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?