4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İl Koordinasyon toplantısı

Karayolları 16. Bölge Müdür Yardımcısı Yılmaz Demirtaş, genel müdürlük bünyesinde oluşturulan 159 Alo Karayolları Hattı'nın, günün her saatinde sürücülerin karayolları ile ilgili sorunları için açık olduğunu söyledi.

Erzincan İl Koordinasyon Kurulu 4. dönem toplantısı bugün yapıldı. Özel İdare toplantı salonunda Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin başkanlığında yapılan toplantıya kamu kurum müdürleri, belediye başkanları ve ilçe kaymakamları katıldı.

Toplantıda kamu kurumlarının bölge müdür ve müdür yardımcıları söz alarak 2006 yılı çalışma raporları ve bütçesi hakkında bilgiler verdi. Karşılıklı diyalog içerisinde gerçekleşen toplantısında ilçe kaymakamları ve belediye başkanları bölgelerinde karşılaştıkları sorunları yetkililere iletme fırsatı buldu.

Toplantıda bir konuşma yapan Karayolları 16. Bölge Müdür Yardımcısı Yılmaz Demirtaş, Erzincan-Sansa ve Erzincan-Sakaltutan arasında devam eden yol genişletme projesinin büyük bir bölümünün tamamlandığını söyledi. Özellikle kış aylarında bu bölgelerde bir çok trafik kazasının meydana geldiğinin altını çizen Demirtaş, karayollarında yapılan iyileştirme sayesinde trafik kazalarının önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kış ayları ile birlikte karayollarına bağlı ekiplere büyük görevler düştüğünü ifade eden Yılmaz Demirtaş, belirlenen bölgelerde oluşturulan istasyonlarda karla mücadele ekiplerinin 24 saat görev başında olduğunu ve herhangi bir durumda ekipman ve araçla müdahale edeceğini ifade etti.

Demirtaş, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Alo 159 ihbar telefonu hakkında da basın mensuplarını da bilgilendirdi. Demirtaş, "Sürücüler uzun seyahatler öncesinde bu numaradan yolun durum hakkında bilgi alabilirler. Kış aylarında yolda kalma tehlikesi ile karşılaştıklarında bu numaradan en yakın karla mücadele ekiplerinden yardım isteyebilirler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 23:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?