4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İl trafik: 70 minibüs gereksiz

Erzincan İl Trafik Komisyonu aralık ayı toplantısı dün yapıldı. Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin başkanlığında yapılan toplantıda 17 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

İl trafik komisyonu aralık ayı toplantısına Ertekin’in yanı sıra il jandarma komutanlığı, il emniyet müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü, Erzincan belediyesi ve şoförler ve otomobilciler adası temsilcileri katıldı.

Komisyonun aralık ayı toplantısı Vali Yardımcısı Halil İbrahim Etekin’in makam odasında yapıldı. Toplantı öncesi basına açıklamalarda bulunan Ertekin gündem maddeleri hakkında bilgiler vererek komisyonun daha sık bir araya gelmesini istedi.

Gündemin en önemli maddesi ise Erzincan Belediyesi tarafından şehrin yerleşim alanının genişlemesi ve nüfus artışı göz önünde bulundurularak mevcut olan 180 adet şehir içi minibüs taşıma hattının 70 adet arttırılarak 250 ye çıkarılması. İl trafik komisyonu bu madde  oldu.

Üzerinde yapmış olduğu görüşmenin ardından yeni çıkartılan hükümlülükler gereğince konu hakkında karar merciinin Erzincan Belediyesi olduğuna karar verdi. Erzincan Belediyesi'ne tavsiye kararı alan il trafik komisyonu mevcut olan 180 şehir içi taşıma hattının Erzincan için yeterli olduğuna ve Erzincan Belediyesi tarafından ek yapılması söz konusu olan 70 adet şehiriçi minibüs hattının gereksiz olduğu kararına vardı.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 09:33:16
Güncelleme :2 Aralık 2005 Cuma 14:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?