4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kalkan 1. sınıf hakimliğe yükseldi

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nuh Kalkan, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla 1. sınıf hakimliğe yükseldi.

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nuh Kalkan’ın 1. sınıf hakimliğe terfi etmesi nedeniyle Erzincan Adliyesi’nde bir tören düzenlenerek beratı verildi.

Törene Vali Refik Arslan Öztürk, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk, Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan, Erzincan Adliyesi'nde görevli savcı, hakim, avukat ve çalışanlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk, 1. sınıf hakimliğe yükselen Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nuh Kalkan’ı tebrik ettiğini açıklayarak, “Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından imzalanan birinci sınıfa ayrılma belgesini vereceğiz. Biz hakim ve savcıların birinci sınıfa ayrılmanın çok onurlu ve önemlidir. Birinci sınıf hakim olabilmek için başarılı olmak, sürekli derece alarak terfi etmek, meslektaşları arasında öne çıkmak, görev süresi içerisinde her hangi bir ceza almamış olması gerekmektedir" diye konuştu.

Mesleki hayatında önemli bir başarıya daha imza atan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nuh Kalkan, “1. sınıf hakimliğe yükselerek bu beratı almakla görevimi tamamlamış kanaatinde değilim, bundan sonra daha çok çalışacağım. Çünkü yargı toplum için çok önemli bundan dolayı bu görevi en iyi şekilde yürütmek bizim vazifemiz" açıklamasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Refik Arslan Öztürk ve Cumhuriyet başsavcısı Osman Öztürk Adalet bakanlığından gönderilen 1. sınıf hakimliğe yükselme belgesi ile plaketi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nuh Kalkan'a verdiler. 1. sınıf hakimlik için 10 yıl hizmet şartı ile her 2 yılda bir yapılan denetimlerde üst üste 5 kez başarı sağlanması gerekiyor. 1. sınıf hakimliğe yükselen hakimler, aynı zamanda Yargıtay üyeliğine de seçilebiliyor.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 09:47:00
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 14:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?