5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kar beş saat mahsur bıraktı

Yurt genelinde etkili olan olumsuz hava şartları, Erzincan-Gümüşhane Karayolu'nda bir yolcu otobüsünün 5 saat süreyle mahsur kalmasına sebep oldu.
Trabzon-Şanlıurfa seferini yapan ve saat 15.00'te Trabzon'dan Erzincan istikametine doğru yola çıkan Hasan Güner yönetimindeki Turay Turizm'e ait 61 DK 606 plakalı yolcu otobüsü, saat 20.00 sıralarında Erzincan-Gümüşhane Karayolu'nun 35'inci kilometresindeki Ahmediye mevkiinde kar yağışı ve tipi sebebiyle mahsur kaldı. Görüş mesafesinin sıfıra düştüğü ve kar yağışı sebebiyle kapanan yolda 46 yolcusu ve 4 mürettebatıyla birlikte mahsur kalan yolcu otobüsü Karayolları Ahmediye Bakımevi'nden giden greyderlerin yardımıyla kurtarıldı.
Greyderlerin yolu açmasıyla yoluna devam eden otobüs 5 saat gecikmeyle Erzincan Otogarı'na ulaştı. Tipi sebebiyle önü tamamen buz tutan otobüsten inen yolcular ilk olarak terminal binasındaki çay ocağına giderek çay ve yiyecek aldılar. Otobüs yolcularından bazıları mahsur kaldıkları sırada zaman zaman korkuya kapıldıklarını ifade ettiler. Erzincan Otogarı'nda yaklaşık 20 dakika mola veren yolcu otobüsü daha sonra Şanlıurfa'ya doğru yola çıktı.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 09:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?