4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kar teyakkuzu!

Erzincan da son bir haftadan sonra geçtiğimiz gün dağlara yağan karın ardından karayolları ekipleri önlemlerini almaya başladı.

Tüm yurdu etkisi altına almaya başlayan kar yağışlarının ardından 164. Karayolları Şubesi ekipleri de tüm önlemlerini alarak, kar yağışlarını beklemeye başladı.

Yaklaşık 1 ay daha yaz programında çalışmayı hedefleyen Karayolları 164. Şube Şefliği, yol genişletme çalışmalarına da hava şartlarından dolayı ara vermek zorunda kaldı.

İki gündür yağmurun etkili olması ardından da kar yağışının başlaması Sakaltutan ve Ahmediye mevkiinde yolun buzlanmasına ve kısa süreliğine trafiğin aksamasına neden oldu.

Bu sebepten dolayı tüm ekip ve ekipmanlarını kış programına çeviren Karayolları Erzincan Şubesi, bugünden itibaren karla mücadele için hazır.

Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız Karayolları 164. Şube Şefi Hüsamettin Özendi, dünden itibaren kış programına geçtiklerini söyledi.

Sansa, Sakaltukan ve Ahmediye de bulunan bakım evlerini faaliyete geçirdiklerini söyleyen Özendi, bu bakım evlerinde kış mevsimi süresince 24 saat boyunca Greyder, Unimog, tuz sepici ve karla mücadele için gerekli malzemelerin bulunacağını belirtti.

Özendi; “Karayolları Erzincan Şubesi olarak yaz kış kullanıma hazır olan 90 araç ve 73 personelimizle karla mücadele programına hazırız. Kış programı süresince merkezde 73 personelden sadece 10’ u kalacak. Önceki gün karayollarında kullanılan tuzların siparişleri verildi. Bu kış sezonu için 360 ton tuz. 900 ton da tuzla birlikte karıştırılarak yola serpilen özel kum alındı. Erzincan Karayolları Şubesi olarak 785 kilometrelik sorumluluk alanımız içerisinde yolla ilgili olarak üzerimize düşen görevi yapacağız.” dedi. Kar yağışının yanı sıra yollarda olası tipi sırasında vatandaşların daha sakin olması gerektiğini vurgulayan Özendi, örnek vererek, “Bir su borusu patladığında vanayı kesmeden su patlağını yapmak mümkün mü? Bu nedenle tipi olduğu zaman vatandaşlarımızdan daha dikkatli ve bilinçli hareket etmelerini istiyoruz. Tipi esnasında açılan yada temizlenen yollar aynı anda tekrar kapanıyor. Bu yüzden vatandaşlarımız tipi sırasında tedbir için müsait bir alana araçlarını çekerek beklemeli. Yola çıkmadan önce yol durumunu öğrenmeli, yola çıkarken zincirini, takozunu ve gerekli diğer araç gereçleri araçlarında bulundurmalılar” diye konuştu.

Yasin Köz - Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 11:00:48
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 12:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?