4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'Kimlik Bildirim Yasası uygulansın'

Erzincan'daki mahalle muhtarlarının, kaydını yaptırmayan vatandaşlar nedeniyle sıkıntı yaşadığı bildirildi. Özellikle son günlerde artan icra dosyaları ve tebligatlar nedeniyle mahallede gün boyu vatandaş arayan muhtarlar, Kimlik Bildirimi Yasası'nın uygulanmasını istiyor.

Her vatandaşın yaşadığı mahalle muhtarlığına kayıt yaptırmanın yasal zorunluluk olduğunu belirten Yeni Mahalle Muhtarı Öktem İlhan, 8 bin vatandaşın yaşadığı Yeni Mahalle'de sadece 2 bin 500 kişinin kaydının bulunduğunu belirtti.

İlhan, bugüne kadar hiç kimseye Kimlik Bildirimi Kanunu'na aykırı davrandığı için yasal işlem yapılmadığını ifade etti. İlhan, "Artık vatandaş aramaktan ve icra kağıdı dağıtmaktan işimizi yapamaz olduk. Kanuna aykırı davrananların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Erzincan'da haftada 50 kişiye icra bildirim kağıdı geldiğini ve kendisi ile birlikte birçok meslektaşının icralık kişileri takip etmekten rutin işleri yapamaz duruma düştüklerini vurgulayan Muhtar İlhan, şunları söyledi:

"Yaşanan ekonomik krizle birlikte günümüzün yarısı icra kağıdı doldurmakla geçiyor. Bir çok vatandaşımız kayıt yaptırmadığı için mahkemeler uzuyor. Özellikle dolandırıcılığı kendine meslek edinenler kayıt yaptırmıyor. Bu durumda en büyük zararı yine devletimiz görmektedir. Yine bu yüzden okul döneminde vatandaşların çocukları mağdur olmaktadır. Mahallede kaydı olmayan vatandaşlarımız en kısa sürede mutlaka kayıt yaptırmalıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 11:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?